KLJUČ SU - SASTOJCI

Najveća tvornica zanatskog sladoleda na svijetu nalazi se u Hrvatskoj: ‘Čim ga kušaju, svi se oduševe. Pojačivači okusa? Ne dolaze u obzir‘

Ogrizek objašnjava kako su za uspjeh njihova gelata ključni sastojci najviše kvalitete. Pistacije stižu iz regije s najboljim pistacijama na svijetu, lješnjaci iz Pijemonta gdje ih kupuje i Ferrero, vanilija s Madagaskara

aROMA, tvornica u Ogulinu

 Mislav Busic/
Ogrizek objašnjava kako su za uspjeh njihova gelata ključni sastojci najviše kvalitete. Pistacije stižu iz regije s najboljim pistacijama na svijetu, lješnjaci iz Pijemonta gdje ih kupuje i Ferrero, vanilija s Madagaskara

U slikovitom Ogulinu smjestila se najveća tvornica prirodnog artizanskog gelata na svijetu brenda aROMA gelato experience. Oslikano pročelje zgrade, preko kojeg se cijelom širinom proteže natpis “L‘amore per il gelato” (u prijevodu: ljubav prema sladoledu) daje do znanja na kojim temeljima nastaje ova ukusna slastica.

Čim se otvore vrata zgrade, u nos ulazi miris citrusa, čak i onda kada im još nismo ni blizu. Svakim korakom miris je intenzivniji, a prva postaja pri obilasku pokazuje i zašto - svježi limuni tamo se peru, četkaju i na kraju cijede.

image

aROMA, tvornica u Ogulinu

Mislav Busic/

Osim svježeg voća, koriste se i svježi začini poput bosiljka, mente i ružmarina pa n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 10:10