OŠTRA REAKCIJA

Dio ugostitelja ljutit na Stožer: ‘Dulje radno vrijeme je dobrodošlo, ali sramota zbog kafića. Žalosno...‘

Nastavlja se i problem s pronalaskom radnika, posebice kvalitetnih i obučenih ljudi, koje ugostiteljstvo već traži ‘ko‘ suho zlato‘, pri čemu su i iznosi plaće problem
Terase kafića
 Niksa Stipanicev/Cropix
Nastavlja se i problem s pronalaskom radnika, posebice kvalitetnih i obučenih ljudi, koje ugostiteljstvo već traži ‘ko‘ suho zlato‘, pri čemu su i iznosi plaće problem

Udruženje ugostitelja Zagreba pozdravlja odluku stožera o produljenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do ponoći i nada se da će to pomoći prometu, no nezadovoljno je i sramotnim ocjenjuje što su kafići opet zapostavljeni i još ne mogu raditi unutra, istaknuo je za Hinu predsjednik tog udruženja Franz Letica.

Zagrebačko udruženje ugostitelja po članstvu je jedno od većih u Hrvatskoj, a kako su i dio Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) Letica sramotnim drži izjave predsjednika tog Ceha Jose Smolića da su zadovoljni novom odlukom stožera oko radnog vremena, pri čemu ni ne spominje potrebu otvaranja unutrašnjosti kafića i barova.

"Govoriti samo o zadovoljstvu zbog za sat produženog radnog vremena - s 23 do 24 sata, znači ne zas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2025 09:53