Nastavak širenja

Deceuninck otvorio novi pogon u Donjoj Bistri:‘Do kraja godine u planu je 40 dodatnih radnih mjesta‘

Tvornica se prostire na čak 17.000 m2, a omogućit će veću efikasnost i daljnje povećanje kapaciteta na 11 proizvodnih linija

Nova tvornica Deceunincka

 Promo/

Deceuninck, jedan od vodećih svjetskih proizvođača PVC profila, otvorio je novi poslovno-proizvodni pogon u Donjoj Bistri. Investicija je vrijedna gotovo sedam milijuna eura, a riječ je o najvećoj tvornici za laminaciju PVC profila u ovom dijelu Europe. Deceuninck je do sada u Hrvatskoj poslovao na tri odvojene lokacije, dok će sada na jednom mjestu objediniti sv poslovne procese - od skladišta i proizvodnje do uprave i administracije.

Deceuninck svake godine u svojim proizvodnim pogonima aplicira više od osam milijuna metara folije na PVC profile koji se izvoze na tržište diljem Europe. Direktor Deceunincka za regiju Josip Klasić pojasnio je kako će nova tvornica u Donjoj Bistri, koja se prostire na čak 17.000 m2, omogućiti daljnje povećanje kapaciteta na 11 proizvodnih linija, veću efikasnost te bržu i kvalitetniju isporuku prema 500 europskih partnera.

- Povećanje proizvodnih kapaciteta podrazumijeva i potrebu za dodatnim zapošljavanjem. Trenutno u Hrvatskoj zapošljavamo 160 djelatnika, a plan je do kraja godine otvoriti dodatnih 40 radnih mjesta - dodao je.

image

Josip Klasić, Nicolaas_Buyck i Bruno_Humblet

Promo/

Uz Upravu i zaposlenike, na svečano otvorenje stigao je i veleposlanik Kraljevine Belgije u Hrvatskoj Nicolaas Buyck koji je istaknuo kako je ova velika investicija dodatna potvrda snažnih veza Hrvatske i Belgije i u području gospodarstva.

Izvršni direktor Deceuninck grupe Bruno Humblet podsjetio je na to da je tvrtka u svojih više od 80 godina poslovanja izrastao u globalno prisutnog proizvođača koji je uz europsko tržište, na kojem ostvaruju polovicu prihoda, prisutan u SAD-u, Kanadi i Turskoj koja je hub za izvoz na istočno tržište i Južnu Ameriku. U Hrvatskoj su već 20 godina, a upravo se iz Zagreba opskrbljuju partneri u regiji i Italiji.

- Otvaranje novog pogona, objedinjavanje svih poslovnih procesa, najmodernija oprema i iskustvo naših djelatnika omogućit će daljnji rast ovog, za nas važnog tržišta - istaknuo je Humblet.

image

Josip Klasić, Nicolaas_Buyck i Bruno_Humblet u proizvodno-poslovnom pogonu

Promo/

Nova tvornica izgrađena je tako da bude održiva. Korišteni s materijali i uređaji koji štede energiju pa je dobila A+ energetski certifikat, a na jednoj proizvodnoj hali planira se izgradnja solarne elektrane.

Početak Deceunincka veže se uz 1937. godinu kada je Benari Deceuninck pokrenuo proizvodnju gumba, kopči za remenje te raznih proizvoda od plastičnih folija. Danas je među tri najveća svjetska proizvođača PVC profila prozora i vrata te vrhunskih podnih obloga. sjedište tvrtke je u Belgiji, proizvodne prostore imaju u 17 zemalja, a svoje proizvode isporučuju u 90 zemalja svijeta. Hrvatska podružnica tvrtke Deceuninck u Hrvatskoj otvorena je 2004. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:27