Spas u zadnji čas

Ovo je pet najluđih stvari koje su Hrvati kupili na benzinskoj: ‘Mislio sam da ću cijeli vikend biti bez pitke vode!‘

Naši sugovornici su se sami našli u situaciji da im je bio potreban jedan specifični proizvod, a pronašli su ga upravo na mjestu poznatom po benzinu i dizelu
 Aquaarts Studio

Subota je, prošlo je 15 sati, momačka samo što nije počela. Luk i mrkva su narezani, meso pripremljeno, piće se hladi. Treba složiti plamenik za gulaš, no ispada da je budući punac kupio krivo crijevo za dovod plina. Vikendica nije baš u blizini grada, specijalizirane trgovine su već zatvorene. I u tom trenutku dolazi pitanje – ima li na benzinskoj pumpi takvo crijevo?

E pa, ima! Isto tako se na crpki može pronaći led, maleni likeri za buket, mlijeko, pa i pumpa za dovod vode. U to su se uvjerili naši sugovornici koji su se sami našli u situaciji da im je bio potreban jedan specifični proizvod, a pronašli su ga upravo na mjestu poznatom po benzinu i dizelu.

Naime, benzinske postaje već dugo godina nisu samo postaja gdje se automobil opskrbljuje prijeko potrebnim gorivom. Na njima je moguće kupiti široki asortiman proizvoda od hrane, pića, pa i do raznih tehničkih pomagala. Upravo zato smo pitali pet sugovornika koji su im najneobičnije stvari koje su kupili na benzinskim postajama i odgovori nisu ni najmanje razočarali.

Petra (27): ''Gosti dolaze, pakleno je vruće, a mi nemamo leda! Tata mi je rekao: „Nabavi ga, što će susjedi reći?!“'

Sredinom srpnja moji su roditelji slavili okruglu 30. godišnjicu braka i u vrtu su priredili zabavu. Skupila se cijela obitelj, kumovi, prijatelji... bilo nas je 20-ak, a vani je bilo paklenski vruće. Bio je to jedan od onih dana kada je u hladu 38 stupnjeva Celzija. Moji su pekli roštilj, bilo je torte, sladoleda, raznih pića... skoro su na sve mislili. Skoro! Kada smo svi počeli pristizati tražeći prvo hladnu okrjepu tata nam je priznao da je tek prije pola sata stavio posudice za led u škrinju. Sve što smo pili zagrijalo bi se za tri minute stoga nije bilo druge nego nabaviti led. Protivila sam se kupovanju leda, jer mislim da zbilja nije problem zamrznuti vodu kod kuće za džabe. No, zagustilo je. „Što će susjedi i kumovi reći, zaboga, da služimo topla pića? Još će nam pozliti...“, uvjeravao me tata. Na kraju me poslao da nađem led, gdje god, samo neka ga donesem. Odjurila sam autom do benzinske postaje na uglu ulice i iz prve našla led. Ispalo je da nikada bolje nisam potrošila novce nego na te dvije kile leda koje su nas spasile.

image
iStock

Josip (29): 'Otišla nam je pumpa za dovod pitke vode i pomirio sam se da ćemo vikend provesti bez osnovne tekućine, ali poziv na kavu sve je promijenio'

Nakon napornog dana, došavši kući s posla, prva informacija koju sam dobio od svojih roditelja bila je da nam je prestala raditi pumpa za dovod pitke vode od bunara prema hidroforu. Nisam znao što da učinim. Subota je, firme koje se bave prodajom takvih pumpi već su odavno zatvorene. Ništa nisam mogao učiniti i pomirio sam se s činjenicom da ćemo vikend provesti bez vode. Tada me moj dobar prijatelj, danas vjenčani kum, pozvao na kavu na obližnju benzinsku postaju. Sjeo sam u auto i primijetio da mi je kazaljka za gorivo blizu rezerve. Kada sam stigao na postaju, prvo sam natočio auto i otišao platiti račun. Na blagajni je radio moj poznanik koji se pohvalio da od nedavno u ponudi imaju i duboke pumpe za bunare. Pitao sam ga, kroz šalu, promatra li on mene iza kuta kuće jer kako bi inače znao da mi je baš danas potrebna ta pumpa. Nasmijao se i rekao da su pravi prijatelji uvijek na pravome mjestu.

image
iStock

Dina (23): 'Nedjelja navečer i jede mi se palačinka, ali nemam mlijeka. Sjela sam u auto u pidžami i krenula u potragu'

Nedjelja je navečer i dala bih sve na svijetu za jednu palačinku s džemom. Umorna sam, ali želja je jednostavno jača od umora. Izvadila sam brašno, dohvatila sol, ulje i otvaram hladnjak. Odmah sam zgrabila jaja s polica i posegnula za mlijekom. Međutim, mlijeko se sakrilo, barem sam tako mislila. Izvadila sam sve na stol, od kupusa preko kobasica i raznih namaza, do svih onih tegli s kiseljakom koje nikada neću pojesti i džemovima koje obožavam, ali jedem samo na palačinkama. Zaključak - mlijeko je pobjeglo jer se ja nikada ne bih ustala s kauča da nisam mislila da sve već imam. Nije bilo druge, moram po mlijeko usred noći. Ni prvi ni zadnji put da meni treba nešto u vrijeme kada ništa ne radi, osim INA benzinske na Heinzelovoj! Bez razmišljanja posegnula sam za ključem od auta, izašla u pidžami i šlapama, i put pod kotače. Prije sam si mislila što će točno mlijeko i deterdžent na pumpi, tko to ovdje kupuje? I samo tako, postala sam i ja jedna od tih ljudi!

image
iStock

Dunja (23): 'Trebalo mi je pet malih likera za izradu buketa dečku koji mi se sviđa. Kada sam mislila odustati od potrage, našla sam ih na benzinskoj!'

Trebalo mi je nekoliko pelina za poklon dečku koji mi se sviđao. Znala sam da ima specifičan ukus pa sam trebala antique pelin, a kako je bilo za buket, morali su biti mali. Tražila sam ih po svim većim trgovinama u Čakovcu i okolici, ali bezuspješno. Na kraju sam stala još na usputnoj benzinskoj iako sam se pomirila s time da ih neću pronaći. Kad ono, tamo su! Ugrabila sam zadnjih pet, napravila buket, a njega (doslovno) oborila s nogu.

image
Privatni album

Toni (29): 'Momačka samo što nije počela i tek tada shvatimo da nemamo dobro crijevo za dovod plina. Već smo mislili odustati od gulaša, ali benzinska nas je spasila'

Ove godine uplovio sam u bračne vode, a vjenčanju je prethodila tradicionalna momačka zabava. Isplanirali smo sve u zadnji detalj – namirnice, piće, led, tamburaše, ma baš sve. Uz pečenje, glavno jelo trebao je biti i gulaš. Narezali smo luk te mrkvu, pripremili meso i kada smo išli priključiti plamenik na plin primijetili smo da nemamo adekvatno crijevo za dovod plina. Vikendica je udaljena od grada, specijalizirane trgovine su već zatvorile vrata. Išli smo na sve ili ništa i zaletjeli se do obližnje benzinske postaje. I, stvarno, imali su crijevo za dovod plina, baš ono koje nam je trebalo! Spojili smo plamenik, zapalili vatru i skuhali gulaš te profeštali moj zadnji dan slobode prije bračnog prstena.

image
iStock

Ove priče su samo još jedan dokaz da su benzinske postaje puno više od mjesta gdje se "tanka gorivo". Na njima se često može pronaći onaj dio slagalice koji nam nedostaje da bi upotpunili određeni događaj ili utažili želju za nekim slatkim porivom. Reputaciju benzinske postaje koja uvijek rado iznenadi svoje posjetitelje različitim proizvodima već dulje vrijeme drži INA, pogotovo nakon što je prije godinu dana pokrenula INA Loyalty program koji je već okupio više od 300.000 članova. Povodom prvog rođendana, INA je počastila sve postojeće, ali i nove vjerne članove kako bi im pokazala da će Inine benzinske postaje i dalje biti mjesto koje će imati onaj jedan proizvod koji nam baš treba u nedjelju popodne! Postojeći, ali i novi pripadnici Loyalty programa, mogli su povodom rođendana iskoristiti i popust od 20 lp/L na Class Plus i to čak četiri puta tijekom rujna, pomoću kupona.

image
INA Loyalty program slavi prvi rođendan
INA

INA Loyalty program ima novu opciju Pozovi prijatelje

INA Loyalty je program vjernosti pomoću kojeg članovi mogu sakupljati bodove prilikom posjete Ininim maloprodajnim mjestima i uživati u raznim pogodnostima i popustima! Sakupljajući bodove prelaze u više statuse i ostvaruju različite pogodnosti prelaskom iz Blue statusa u Silver, Gold ili VIP status. Osim popusta na gorivo tu su i uzbudljive nagrade i posebne promocije, kojima INA redovito nagrađuje vjernost svojih kupaca. Uz to, sve je vrlo moderno jer je cjelokupni program popraćen INA Loyalty mobilnom aplikacijom koja je na jednostavan i brz način suputnik kupcima u sakupljanju bodova i realizaciji pogodnosti.

Član se može postati preuzimanjem INA Loyalty aplikacije ili putem internetske stranice www.inaloyalty.hr. INA Loyalty aplikacija je dostupna za Android i iOS pametne mobilne uređaje, a svaki korisnik aplikacije odmah dobiva 50 bodova na svoj INA Loyalty račun. Odmah nakon registracije u program dobivaš i dar dobrodošlice – kavu po izboru!

Nedavno je i predstavljena opcija Pozovi prijatelje! Putem navedene opcije moguće je pozvati prijatelje na preuzimanje aplikacije putem svog osobnog kôda i na taj način oba korisnika ostvaruju 100 bodova na dar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:45