Super potez

Goran Ivanišević otkriva što je prvo napravio nakon osvajanja Roland Garrosa

- Dojmovi se još uvijek nisu slegli. Tek sad se lagano smiruje sva ona nervoza koja se dva i pol tjedna nakupljala - govori slavni umirovljeni tenisač

Goran Ivanišević

 David Winter/Shutterstock

Gorana Ivaniševića mnogi nazivaju najboljim hrvatskim sportašem svih vremena. No, ne pridaju mu ovaj epitet samo zato što je jedini Hrvat s titulom pobjednika Wimbledona ili jer je član Međunarodne teniske kuće slavnih. Ni zbog njegovih poznatih ubojitih aseva s kojima je slomio toliko reketa da im, prizaje, ni sam više ne zna broj. Umirovljenom tenisaču pripisuju ovaj superlativ zbog njegove izuzetne energije i osobnosti bez premca koju je čak i publika iza malih ekrana mogla osjetiti dok je religiozno pratila njegove mečeve, od US Opena iz 1996., Australian Opena, Roland Garrosa, pa sve do spomenutog Wimbledona iz 2001. Ipak, od svih turnira najviše mu je, priznaje, u sjećanju ostao njegov prvi održan devedesetih godina u Stuttgartu.

Ivanišević je prema ATP-ovim podacima u svojoj karijeri zabilježio 599 pobjeda. Danas, pak, slavi u ulozi trenera. Osobito ovih dana jer je tenisač Novak Đoković u nedjelju osvojio treći naslov pobjednika Ronald Garrosa i time postao igrač s najviše osvojenih Grand Slamova.

- Dojmovi se još uvijek nisu slegli. Tek sad se lagano smiruje sva ona nervoza koja se dva i pol tjedna nakupljala. Poslije meča se teško nađe vremena za slavlje jer Novak ima stotine drugih obaveza koje ga čekaju i misli se pripremaju za sljedeće natjecanje. Prvo smo se svi dobro izgrlili, a onda smo otišli do svlačionice gdje sam nazvao svoju suprugu i sina. Tek kad sjedneš i malo „staneš na loptu“, emocije krenu izlaziti iz tebe jer napokon postaneš svjestan situacije - navodi Ivanišević.

Na pitanje kakav je osjećaj trenirati Novaka Đokovića, hrvatski tenisač odgovara kako osjeća iznimnu čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, osobito kad stvari ne idu po planu.

Kao nogometna utakmica

- Moj posao je kao da gledate utakmice u kojima, primjerice, igra nogometni klub Real Madrid. Dok klub pobjeđuje sretni ste i nastavljate navijati, a kad gubi, onda adrenalin i euforija splasnu. Iza Đokovića i mene su četiri uspješne, ali stresne godine, no što je život bez stresa? – kroz osmijeh uzvraća Ivanišević te zatim dodaje kako je puno izazovnije s tribine pratiti utakmicu nego biti u ulozi igrača.

Na terenu je, ističe, mogao izbacivati sve emocije, dok mu uloga trenera nekad teško pada jer promatra igru koju ne može sam kontrolirati.

- Drugačije je. Kao trener sjediš na tribini, promatraš situaciju, ali ne vladaš njom. Moraš ostati pozitivan i ne smiješ pokazati uzrujanost ako stvari ne idu po planu. U ulozi igrača ne skrivaš emocije, ljutiš se, psuješ i lomiš rekete. Obje pozicije su stresne, no meni je ipak napetije pratiti meč u kojem nemam kontrolu – priznaje hrvatski tenisač.

Dinamična sezona

Kontrolu, kao i fokus, dodaje, ne smije izgubiti jer je pred njegovim timom izrazito dinamična sezona ispunjena mnogim važnim turnirima od kojih se ističu Wimbledon, zatim ATP Umag te US Open. Zbog spomenutog će, kaže Ivanišević, ove sezone samo četiri dana uživati na godišnjem odmoru.

image

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Christophe Saidi/Sipa Press/Profimedia

- Nisam se još stigao odmoriti, ali sam se uspio dva puta osvježiti u moru pa mogu reći da sam obavio svoje prvo ovogodišnje kupanje. Sljedeći tjedan će biti malo lakši, otići ću na kratki odmor od četiri, pet dana, ali onda nas čeka novi Grand Slam, novo ludilo i nova nervoza. Novak će se fizički početi pripremati već idući tjedan, a teniski od sljedeće subote. Odmor je važan da bi se oporavili tijelo i duh te lakše suočili s potencijalnim porazima – navodi Ivanišević.

Hrvatski umirovljeni tenisač ih je, naime, u svojoj karijeri doživio 333 puta i dugo mu je, priznaje, trebalo da se nauči nositi s njima.

- Kao igrač sam se teško nosio s porazima, iako sam oduvijek bio svjestan da su sastavni dio života i posla. Porazi bole, ali sad im pristupam puno zrelije, osobito otkad sam postao trener. Sad na njih ne reagiram toliko emotivno, već analiziram zašto je do toga došlo, što trebamo promijeniti, porazgovaram s Novakom i zajedničkim snagama dolazimo do problema. Ne valja ni previše razmišljati o porazima, nego se radije fokusirati na pozitivan ishod. No, prednost velikih igrača je što imaju svojevrsni softver u glavi koji „klikne“ u pravim trenutcima i vodi samo ka pobjedi. Takav je i Novak – ističe hrvatski tenisač s kojim smo razgovarali na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Kempinski u blizini Umaga povodom poziva UNIQA osiguranja da upravo Goran Ivanišević postane ambasador brenda u regiji jugoistočne Europe koju čine Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Bugarska.

Najnovija suradnja

Slavni tenisač se odazvao prepoznavši u UNIQA osiguranju vrijednosti koje dijeli i živi, kao što su zajedništvo, osobna odgovornost, jednostavnost i integritet.

image

Goran Ivanišević, ambasador Uniqa osiguranja u regiji jugoistočne Europe

Uniqa osiguranje

- Kad su u pitanju suradnje s brendovima pažljivo biram s kim ću surađivati jer se moram osjećati kompatibilno s vrijednostima koje ću promovirati. Kod UNIQA osiguranja odmah me privukla njihova želja da svojim brojnim klijentima na ovim tržištima ponude ne samo najmodernije usluge, već i dodatne vrijednosti koje će im omogućiti bolji život. Kroz cijeli svoj život i karijeru jako dobro sam se upoznao s prednostima osiguranja jer je život sportaša ispunjen brojnim rizicima. Obitelj i zdravlje su mi oduvijek bili prioritet i jedan od najvećih motiva za postizanje uspjeha u ovom sportu. Zato istinski vjerujem da kroz ovu suradnju mogu pomoći brojnim ljudima da osvijeste kako im u očuvanju zdravlja, doma i općenito osjećaja sigurnosti u životu UNIQA osiguranje može biti odličan partner - rekao je Goran Ivanišević.

Zadovoljstvo nad suradnjom nije mogao sakriti ni predsjednik UNIQA SEE regije Adel Bahtanović.

- Čast mi je i zadovoljstvo sklopiti suradnju s velikim sportašem, trenerom, no prije svega čovjekom koji je ostavio golem trag u sportskoj povijesti ne samo sjajnim rezultatima već i po snažnom karakteru. Mislim da nismo mogli izabrati bolju osobu za regionalnog ambasadora. Goran je jedan od najvećih sportskih uzora na ovim prostorima i siguran sam da ćemo uz njegovu podrsku lakše ostvariti naše ambiciozne ciljeve: postati jedan od top tri igrača na tržištu, udvostručiti broj klijenata, ostvariti vrhunsko zadovoljstvo naših klijenata i zaposlenih te ulagati u održivi razvoj i zajednicu - istaknuo je predsjednik UNIQA SEE regije.

image

Adel Bahtanović je Goranu kao punopravnom članu UNIQA zajednice simbolično uručio policu UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja

Uniqa osiguranje

Adel Bahtanović Goranu je kao punopravnom članu UNIQA zajednice simbolično uručio policu UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja.

- Goran je planetarno poznat po svom servisu, mi isto to želimo postići s našim uslugama, a ovako će se naš ambasador moći iz prve ruke uvjeriti da svojim klijentima pružamo više od osiguranja – da smo tu za njih u svakoj životnoj situaciji. Suradnjom s legendarnim Goranom Ivaniševićem koji je prepoznatljiv u svim zemljama regije i koji najbolje utjelovljuje misiju UNIQA brenda da bude pozitivna, utjecajna snaga udruštvu, zajedno ćemo se moći još snažnije posvetiti pružanju dobrobiti svim našim klijentima i zajednici - zaključio je Adel Bahtanović.

image

Goran Ivanišević i Adel Bahtanović

Uniqa osiguranje

Ivanišević će u naredne tri godine biti uključen u sve kampanje, promocije brenda i ključnih proizvoda u SEE regiji. Sudjelovat će u inicijativama koje će UNIQA organizirati za pomoć i doprinos zajednici i odgovornom ponašanju. Kao što je Goranova uloga trenera nezamisliva bez povjerenja i razumijevanja između trenera i igrača, tako i uloga osiguratelja podrazumijeva pružanje podrške i sigurnosti svim svojim klijentima. Takav odnos uzajamnog povjerenja i podrške sažet je u sloganu UNIQA brenda „Živimo bolje zajedno“.

UNIQA u regiji jugoistočne Europe

Grupa zemalja koje čine UNIQA SEE u 2022. zabilježile su snažan dvoznamenkasti rast od 11,6 posto i izvrsnu tehničku dobit, nadmašujući tržište osiguranja. Regija jugoistočne Europe treća je po veličini grupacija u UNIQA grupi s godišnjom zaračunatom bruto premijom većom od 270 milijuna eura, ima oko 1700 zaposlenika i preko 2 milijuna klijenata.

UNIQA radi na pozicioniranju u regiji kao pouzdan partner za retail, korporativne i bankovne klijente. Kako bi razvila moderna rješenja koja mogu odgovoriti na zahtjeve klijenata, UNIQA ulaže u nove i inovativne tehnologije te u najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenika. Sa svojim suvremenim programima životnih i neživotnih osiguranja prati svjetske trendove u svijetu osiguranja i kontinuirano osigurava nove, napredne proizvode i usluge. Svojim klijentima nudi moderne proizvode koji su dostupni i klijentima najrazvijenijih država Europe. Dodaje nove vrijednosti svojim uslugama i proizvodima, kako bi se najbolje uklopili u njihove potrebe nastojeći svakom klijentu poboljšati život.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i UNIQA osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:20