Zovite Microsoft neka vam plati

Ljudi se domišljaju kojekakvim glupim izlikama da izbjegnu obaveze. Bankari su na sastancima, arhitekti na skijanju, električari imaju bolesne majke, pisci nemaju nadahnuća, liječnicima neobično često iscuri baterija u mobitelu. Nazove li me urednik, ja gdjekad stavim malo vode u usta i mumljam kao da sam upravo izvadio zub. Drugi put zamolim kolegicu, ako me netko traži, da kaže da sam umro.

Svi mi ponekad tako vrdamo i lažemo i već zbog toga se vrijedi uzrujavati posljednjom svinjarijom Jadranke Kosor. Dapače, mene je, kao izvanredno neodgovornu osobu na koju se nitko pametan neće osloniti, do suza nasmijalo kada je premijerka izjavila da država nije platila dugove jer je bila greška u Power Point prezentaciji Vladinih planova.

Zaista, to da je gospođa Kosor našla Power Point krivim za neispunjavanje obaveza, bez konkurencije je najidiotskija od svih idiotskih izlika koje sam ikada čuo. I što sad? Ništa. Tući je ne možemo, ružno bi to bilo za vidjeti. Ima li među vjerovnicima prostodušnih naivaca koji su stvarno mislili da će im država do 1. lipnja isplatiti sve dugove, morat će se strpiti još koji mjesec. Ili, budimo realniji, desetljeće. Tek jedna stvar mi je pala na pamet da bi se tu mogla napraviti.

Power Point, kompjutorski program koji je zeznuo stvar, je Microsoftov proizvod. Ako imate neki račun, crno na bijelo da vam Hrvatska visi neke pare, nazovite lijepo Ameriku, u Redmond, u državi Washingtonu. Neka vam Microsoft plati. Bill Gates ima para.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:24