GREŠKE STRUČNJAKA

Zašto je Fabio zaboravio povesti Walcotta u Južnu Afriku?

Capello je i taktički ostao nedorečen, nije pronašao pravog patnera Wayneu Rooneyju
England's Theo Walcott, left, is tackled by Mexico's Carlos Salcido during their international soccer friendly match at Wembley stadium in London, Monday, May 24, 2010. Both England and Mexico have qualified for the World Cup in South Africa 2010, and are playing a series of friendlies in preparation for the competition. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
 AP

JOHANNESBURG - Kada bismo zbrajali pogreške velikih trenera, na ovom Svjetskom prvenstvu bilo je ih poprilično. Dovoljno je svrnuti oko na Fabija Capella, koji je 44-godišnji engleski post i veliku nadu začinio porazom u osmini finala, Brazil i Carlos Dunga su završili put u četvrtfinalu, a Maradonu je do nogu potukla njemačka pancer-divizija.

Kada je Maradona u pitanju, nižu se pitanja. Zašto se nije oslonio na trojicu igrača milanskog Intera koji su osvojili Ligu prvaka, Cambiassa, Zanettija i Milita, zašto je u Južnu Afriku doveo neupotrebljivog Sebastiana Verona i zašto igru Argentine nije podredio Messiju, kao što to čine u Barceloni? “Protiv Njemačke je izgledao kao da ga je udario Mohammed Ali”, napisali su Englezi.

Carlos Dunga nema ni približno takav status, brazilska nogometna federacija, razočarana ranim ispadanjem selecaoa, već je kontaktirala Felipea Scolarija i Leonarda. Dungi spočitavaju što se odrekao usluga Ronaldinha i Pata

A Fabio Capello? Osim što je zaveo željeznu disciplinu, što su se igrači mjesec dana osjećali kao u “Arhipelagu Gulag”, ima još jedan smrtni grijeh. “Zaboravio” je u Južnu Afriku povesti 21-godišnjeg nogometaša Arsenala Thea Walcotta, koji je u Zagrebu Hrvatskoj zabio tri gola i puno pridonio Capellovoj nedodirljivosti?

Capello je i taktički ostao nedorečen, nije pronašao pravog patnera Wayneu Rooneyju, dvojio je između Heskeyja i Defoa, a Thea Walcotta je ostavio kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 03:29