RADIJSKI GLAS GODINE

ZAŠTITNI ZNAK RADIO RIJEKE 'U Hrvatskoj ima barem 750 radijskih glasova, a ja sam drugi put nominiran'

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Rijetki su oni koji su dvije godine zaredom za nagradu Zlatni Studio nominirani u istoj kategoriji. Među njih spada i Robert Ferlin, zaštitni znak Radio Rijeke, koji se ove godine, baš kao i lani, natječe u kategoriji Radijski glas godine. Lani je, podsjetimo, ušao u finalni krug pa ga pitamo kako se sada osjeća, nakon što je opet nominiran?

- Osjećaj je odličan. Stimulirajući. No, kako sam među kolegama poznat kao onaj tko u svemu dobrom uvijek nađe nešto loše, tako sam nakon objavljivanja nominacija shvatio da ću biti i jedan od rijetkih koji će se moći ‘pohvaliti’ da je ispao dvostruki luzer - kaže legendarni radijski voditelj koji je osim po emisiji “Tužibaba”, u kojoj prima pohvale i pokude slušatelja na račun svih službi i institucija, sjajan i kao radijski voditelj te kao sportski reporter s nogometnih terena. Što mu znači to što je nominiran?

- Ovako: u Hrvatskoj ima više od 150 radijskih postaja. Pa neka na svakoj radi u prosjeku pet voditelj(ic)a ili DJ-a. Među tolikim ljudima, drugu godinu zaredom biti među pet nominiranih, bez obzira na ishod glasovanja, meni je dovoljno priznanje za to što radim - kaže Ferlin, kojeg pitamo koje odlike mora imati dobar radijski voditelj.

- Mora biti sveznajući neznalica, odnosno dovoljno obrazovan da o svakoj temi može argumentirano raspravljati, osluškivati puls onih koji ga slušaju, ali mora znati i slušati - ističe Ferlin. Pitamo gdje će držati nagradu Zlatni Studio, naravno, bude li je, unatoč svojim pesimističnim prognozama, ipak uspio osvojiti.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Uspijem li osvojiti nagradu, napravit ću si malu repliku Zlatnog Studija i objesiti je ispod retrovizora u automobilu - kaže Ferlin, koji je smislio i poruku za svoje glasače:

- Ako me izaberete, borit ću se za mir u svijetu i denuklearizaciju najvećih svjetskih sila... - poručuje Ferlin, za kojeg će, priča se, svoje glasove dati djevojke, žene i majke. Tako je, šuška se, bilo i lani. Je li to točno? - Ako je to što kažete zaista točno, onda meni Zlatni Studio i ne treba! U svakom slučaju, zbunjen sam ovim podatkom - kaže Ferlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 23:56