MISTERIOZNI KULT

ZABORAVITE SCIJENTOLOGIJU, OVO JE NOVA HIT RELIGIJA! Sotonističkoj sekti sa seksualnim ritualima pristupila i Rihanna!

Hollywoodskim zvijezdama očito je dosadila popularna scijentologija
 AFP

Hollywoodskim zvijezdama očito je dosadila popularna scijentologija pa su tako pronašli novu sektu u koju se u sve većem broju učlanjuju.

Prva je pažnju na ovu 'zvjezdanu religiju' skrenula Peaches Gledof koja je svojim sljedbenicima na Twitteru poručila da istraže 'sistem vjerovanja koji se može primjeniti na svakodnevni život i pomoću njega dostići pravi unutarnji mir'.

No, strani mediji koji su odlučili malo istražiti o kojem se točno vjerovanju radi, otkrili su kako je mlada Peaches ustvari članica organizacije poznate pod skraćenicom OTO - Ordo Templi Orientis ( Red Istočnog Hrama ili Drevni Red Orijentalnih Templara)

Ovo je ustvari sotonistički kult kojega je početkom 20. stoljeća osnovao zloglasni Aleister Crowley.

Crowley je rođen 1875. godine u uglednoj britanskoj obitelji. Sebe je nazivao 'Velikom Zvijeri 666', a prije nego što je umro za sebe je rekao da je 'najzlobniji čovjek koji je hodao Zemljom'.

Njegovi sljedbenici odani su obožavatelji perverznih seksualnih rituala i teških droga. Crowleyev moto je 'čini što te je volja i to će biti sav tvoj zakon'. Njegov sebičan i individualistički pristup životu i svijetu sve je popularniji među zvijezdama.

Tako se priča da je njegov odani sljedbenik bio Jimmy Page iz Led Zeppelina kojeg je ovo učenje toliko opčinilo da je kupio Crowleyevu kuću u Škotskoj. Druge zvijezde koje se povezuju s ovim kultom su Jay- Z i Rihanna. Mlada pjevačica nedavno se pojavila s majicom na kojoj je ispisan Crowleyev životni moto, a Jay-Z ih također često nosi te je u više navrata koristio simbole i citate koji se povezuju s ovim učenjem.

Mnogi teoretičari zavjere smatraju kako je ova sekta prodrla duboko u elitne dijelove društva. No, većina ipak zauzima nešto pragmatičniji stav te ističu kako se radi o najobičnijem hollywoodskom trendu koji će prije ili kasnije propasti.

John Bonner, 62, na čelu je organizacije OTO u Velikoj Britaniji.

'Nismo mi neka velika organizacija. U cijelom svijetu ima nas nekoliko tisuća. Zvijezde u našim redovima ne smatramo uvijek prednošću. Oni nam često pristupaju površno, a putem medija o nama se stvara kriva slika. No, priznajemo da se radi o kultu posvećenom seksualnosti jer prepoznajemo, razumijemo i prihvaćamo njegovu važnost', rekao je Bonner.

Zaključio je da mnogi ljudi nisu u mogućnosti nositi se sa složenim Crowleyjevim učenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 22:16