POVIJEST WINDAYSA

WinDays - Na pragu drugog desetljeća

Za svoje jubilarno, deseto izdanje, WinDays konferencija doživjela je veliko osvježenje: nakon devet godina održavanja u Opatiji, preseljena je u nove prostore u Rovinju

Samo nekoliko godina od prve konferencije, WinDays se pretvorila u jednu od najvećih i najznačajnijih tehnoloških konferencija u regiji, postavši središnje mjesto na kojemu se okupljaju hrvatski IT stručnjaci i događaj po kojemu se ta industrija ravna tijekom ostatka godine. IT profesionalci mjesecima unaprijed vesele se novim susretima na sljedećim WinDaysima, a u mjesecima nakon konferencije spremno i brzo primjenjuju nova znanja stečena ondje.

Od nekoliko stotina posjetitelja na prvoj konferenciji pa do brojke od gotovo dvije tisuće, WinDaysi su brzo rasli. Ugledni predavači iz Hrvatske i brojni stručnjaci iz svijeta redovito dolaze na ovu konferenciju održati zapažena predavanja, a mnogi su Microsoftovi proizvodi i partnerska rješenja premijerno prikazani upravo na WinDaysima. Nove verzije operativnih sustava, rješenja za produktivnost, serverskih i poslovnih rješenja te razvojnih platformi, doživljavale su svoja prva javna predstavljanja u regiji baš na ovoj konferenciji.

Za svoje jubilarno, deseto izdanje, WinDays konferencija doživjela je veliko osvježenje: nakon devet godina održavanja u Opatiji, preseljena je u nove prostore u Rovinju, a sve veća povezanost svijeta tehnologije i svijeta poslovanja potaknula nas je da konferenciju podijelimo na dvije: tehnološku i poslovnu. Obje su privukle mnogo posjetitelja, omogućivši WinDaysima 10 da postanu središnje mjesto okupljanja IT stručnjaka i poslovnih ljudi na čije poslovanje IT može bitno pozitivno utjecati.

Ta su dva svijeta prirodno orijentirana jedan prema drugome te smo im u 2010. odlučili stvoriti ugodno okruženje u kojemu će brzo i produktivno moći razmijeniti svoja iskustva i ideje. Glavne teme WinDaysa10 bile su poslovna kreativnost i inovativnost: oboje je potrebno tvrtkama kako bi uspješno prebrodile globalne krize ili krize u vlastitom poslovanju te kako bi se bolje snašle na tržištu gdje su nove tvrtke, startupi, često u velikoj prednosti zbog svoje agilnosti i odgovarajućeg korištenja novih tehnologija. Lani smo sve tvrtke željeli naučiti kako da se ponašaju upravo kao startup i ponovno obnove svoju strast za poslovanjem.

Kako je izgledala Microsoft WinDays10 konferencija pogledajte ovdje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 03:08