JOACHIM LÖW:

'Villa i Klose su igrači velike klase, ali Španjolac je opasniji!'

Španjolska uzdanica David Villa je vodeći strijelac turnira s pet golova iz jednako toliko odigranih utakmica. Slijede ga dva njemačka asa Thomas Müller (pet utakmica) i Miroslav Klose

U srijedu će utakmica Njemačke i Španjolske iznjedriti drugog finalista Svjetskog nogometnog prvenstva kojem je domaćin Južnoafrička Republika.

Susret na durbanskom stadionu, barem u svojoj najavi, trebao bi biti obilježen pogocima budući da obje reprezentacije gaje napadački nogomet.

Španjolska uzdanica David Villa trenutačno je vodeći strijelac turnira s pet golova iz jednako toliko odigranih utakmica. Slijede ga dva njemačka asa Thomas Müller (pet utakmica) i Miroslav Klose (četiri utakmice) s golom manje.

U najavi susreta izbornik "elfa" Joachim Löw bio je primoran usporediti Villu i Klosea. Nakon uvodnih riječi "ne mogu svoje igrače uspoređivati sa Španjolcima", ipak se otvorio, vjerojatno, "pilom naopako":

- Obojica su igrači velike klase, opasni. Osobno, pak, smatram da je Villa nešto jači. Za razliku od Klosea često se ubacuje duboko i napornije radi za posjed lopte. Sjajan je i strijelac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 22:49