NESVAKIDAŠNJI IZAZOV

VIDEO: ŽELJNI AVANTURE I RIZIKA Neustrašivi kajakaši zaveslali po proključalom oceanu i vrućoj lavi

Kajakaš željan avanture i rizika, neustrašivi Pedro Oliva iz Brazila, odveslao je prema vrućoj lavi koja se izlijeva iz havajskog vulkana Kilauea i to mu je pružilo nesvakidašnji užitak.

No kao da to nije dovoljno riskantno, Oliva je odlučio izaći iz kajaka i istražiti obalu pješice, a pritom je temperaturu usijane lave testirao tako da je u nju uronio svoje veslo.

Oči su mu štitile naočale, na ramenu je nosio kajak i veslo i nonšalantno pozirao na fotografijama te bi zastajao kako bi popio vode.

Oliva je zajedno s Chrisom Korbulicom i Benom Stookesberryjem istraživao adrenalinske kajakaške rute.

- Istraživali smo rijeke i slapove na Havajima, no dugo nije padala kiša pa su rijeke presušile. Stoga smo kako bi nam bilo zabavno pošli u kajacima pogledati lavu kako teče. No Pedro je kao i uvijek htio stvar pogledati izbliza. Kada je shvatio da se neće odmah rastopiti, izašao je i počeo šetati po ohlađenoj lavi. Uronio je u lavu svoje veslo koje se doslovno u trenutku zapalilo. Najopasnija je otrovna para koja nastane kada lava dođe u dodir s vodom. Ocean ti može spaliti ruku ako ju gurneš unutra jer voda doslovno ključa - kazao je kajakaš Stookesberry iz Kalifornije.

Grupa kajakaša snima seriju o kajakašima koja se emitira na brazilskom kanalu Canal Off. Proteklog su mjeseca tako prešli više od 300 slapova i rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:27