SNIMLJEN DOKUMENTARAC

VIDEO: UBOJICA OD POLA TONE Žena koja je oslobođena optužbi za ubojstvo nećaka smršavila 360 kg

 YouTube

Mayra Rosales, 33-godišnjakinja iz Texasa, težila je gotovo pola tone i bila je suočena s mogućom smrtnom kaznom, ne zbog svoje debljine nego jer je ubila svog 2-godišnjeg nećaka. Tako je barem tvrdila prije pet godina.

Danas teži samo 90 kilograma. Naime, oslobođena od optužbi za ubojstvo što joj je dalo poticaj da izgubi četiri petine svoje nekadašnje težine.

- Izgubila sam 360 kilograma. Ni sama ne znam kako sam to preživjela. To je Božje čudo, jer zaista sam umirala - kazala je Mayra.

Godine 2008. optužena je za ubojstvo sestrinog sina. Na dvogodišnjaka je navodno pala i zdrobila ga ispod kreveta. Nazvali su je 'ubojicom od pola tone'.

- Nekoć sam zauzimala cijelu površinu velikog brtačnog kreveta. Nisam mogla ustati jer moje noge nisu mogle podnijeti toliku težinu.

Na suđenje su ju dovozili kombijem, a njezin je odvjetnik kupio veliki madrac kako bi mogla boraviti u sudnici dok se ne odluči hoće li biti osuđena na smrt.

Rosales je priznala da je ubila nećaka, no tvrdila je kako je sve bio nesretan slučaj. Njezin odvjetnik joj nikad nije povjerovao. Smatrao je da nekoga štiti, a ispostavilo se da je imao pravo.

- Pokušala sam zaštititi svoju sestru Jamie, jer sam ja zbog prekomjerene težine ionako umirala, pa nisam mislila da radim nešto pogrešno. Već sam odustala od života i smrtna presuda mi je izgledala kao usluga - kazala je Marija.

Tužitelji su posumnjali u njezine tvrdnje kad je autopsijom otkrivena da su ozljede dječakove glave posljedica kontinuiranog zlostavljanja.

Suočena s dokazima, Mayra Rosales odlučila je reći istinu. OPtužbe protiv nje su odbačene, a njezina je sestra uhićena i optužena na 15 godina zatvora.

Marya je tada krenula na tretmane mršavljenja kod jednog stručnjaka u Houston. Prvog tjedna izgubila je 45 kilograma, a zatim se podvrgla operaciji uklanjanja kože i tumora. Visokoproteinskom dijetom morala je izgubiti još 270 kilograma kako bi mogla ugraditi želučanu prijemosnicu.

Njezina nevjerovatna transformacija zabilježena je u dokumenatracu “Ubojica od pola tone: Preobražena”, koji će u Americi biti prikazan 4. prosinca.

Prije nego što je započela s mršavljenjem, njezini organi počeli su se gasiti, a danas je savršenog zdravlja.

- Živa sam, nemam dijabetes, nemam problema sa kolesterolom, nemam visok krvni tlak, zdrava sam - kazala je.

Ponekad se kada joj sestra pošalje pismo iz zatvora Mayra Rosales sjeti svog nekadašnjeg života. U jednom od pisama ju je zamolila da brine o njezinoj djeci. Trenutno je u tijeku proces u kojem ona treba dobiti skrbništvo nad njima, a djeca su, kaže, poticaj da nastavi s gubljenjem težine i ostane zdrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 02:24