BIZARNI INCIDENT

VIDEO: SVAĐA TIJEKOM INTERVENCIJE Vatrogasci izvlačili žrtve teške nesreće, policajac ih počeo privoditi

 YouTube

SAN DIEGO - Da se vatrogasci i policajci u kalifornijskom gradu San Diegu ne vole pretjerano, činjenica je koja je ondje već dugo poznata. Izostanak tolerancije jednih prema drugima u utorak je eskalirao u tolikoj mjeri da je tijekom intervencije na autoputu policajac uhitio jednog vatrogasca.

Došlo je do potpuno bizarne svađe koja je mogla rezultirati i ljudskim žrtvama.

Nakon što se Ford mustang zabio u zaštitnu ogradu, prevrnuo te u konačnici završio na obližnjem gradilištu, prvi su na mjesto nesreće stigli vatrogasci.

S njima je bio i jedan bolničar, a nakon što su se parkirali tako da i sebe i žrtve zaštite od gustog prometa autocestom, odmah su krenuli izvlačiti unesrećene iz smrskanog vozila.

Nekoliko minuta poslije na mjesto nesreće stigla je i policijska patrola. Policajac je inzistirao da bi vatrogasno vozilo trebalo preparkirati, a kada ni nakon prepirke vatrogasci to nisu prihvatili, inzistirajući da vozilo upravo na toj poziciji pruža najbolju zaštitu svima, stvar je otišla kvragu.

Policajac je bijesno uzeo lisičine i uhitio neposlušnog vatrogasca, strpavši ga na sljedećih pola sata na stražnje sjedište policijskog auta.

Cijeli su događaj snimale lokalne televizijske ekipe, kojima je uhićeni gasitelj Jacob Gregoire (36) viknuo: 'Hej, samo želim da znate da me ovaj hapsi. Nevjerojatno. Nevjerojatno je da nas ovako tretirate dok nasred ceste pokušavamo pomoći ljudima.'

Policajac mu je samo hladno uzvratio: 'Tražili smo vas da uklonite svoje vozilo, rekli ste da nećete i evo sad te hapsimo jer ste odbili.'

Lokalni su mediji došli u posjed snimki radiokomunikacije vatrogasaca na mjestu događajima sa svojim zapovjednim centrom. 'Nisam preparkirao vozilo, još uvijek stoji na mjestu na kojem je stajalo kad smo stiglo, nastavljamo s pomaganjem pacijentima. Ovo je suludo. Usred smo intervencije na autoputu, pokušavamo zaštititi sve, a oni mu stavljaju lisičine i odvode ga', rekao je jedan vatrogasac.

Njegov zapovjednik Dave Hanneman kasnije se u priopćenju složio da je uhićenje bilo suluda ideja. 'Moji su ljudi napravili sve po proceduri za koju su obučeni', rekao je.

Incident je izazvao bijes i među građanima, koji su putem društvenih mreža u brojnim komentarima osudili policijsko postupanje. Javilo se i nekoliko umirovljenih vatrogasaca s 30-godišnjim iskustvom, koji tvrde da je sličnih situacija znalo biti i prije, ali da je ovo prvi put da je netko uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 22:13