MONSTRUOZAN ZLOČIN ŠOKIRAO BRITANIJU

VIDEO Suprug i njegovi roditelji optuženi zbog ubojstva trudne žene: Htjeli su istjerati demona!

Hitna pomoć našla je Naliu Mumtaz onesviještenu u sobi s masnicama po rukama i licu. Umrla je ubrzo nakon što su je odvezli u bolnicu
 YouTube

Muškarac i još tri člana obitelji iz britanskog Birminghama osuđeni su na najmanje 56 godine zatvorske kazne nakon što je dokazano da su ubili njegovu trudnu ženu jer su smatrali da je opsjednuta zlim duhovima.

Jedan je 21-godišnju Naliu Mumtaz davio, dok su ju drugi držali, a sve kako bi istjerali demona iz njezinog tijela.

Najstrašnije od svega jest što su ubojice - njezin muž, Mohammed Tauseef Mumtaz, koji je prvotno tvrdio da se sama gušila, te njegovi roditelji Zia Ul-Haq i Salma Aslam i njegov šogor Hammad Hassan.

Na ubojstvo mlade žene navodno su poticali Mumtazovi roditelji.

Tužitelj im je odredio kaznu, no nije mogao zasigurno reći koji su pravi motivi ovog zločina.

Mumtaz, koji je tjelesno deformiran, oženio je Naliu 14 mjeseci prije nego ju je udavio, na unaprijed ugovorenoj ceremoniji u njezinom rodnom Pakistanu.

Nalia je bila trudna s prvim djetetom šest mjeseci kada je ubijena.

Viši sud u Birminghamu čuo je kako je dan prije smrti, Nalia bila vrlo uznemirena kada je zvala svoje roditelje da im kaže kako njezin muž i susjedi misle da je zatrudnila kada je posljednji put sama putovala u Pakistan.

- Zapad ima malo razumijevanja za stvari kao što su duhovi, no dokazi sa suđenja pokazuju da je vjerovanje u demone prošireno u društvu u kakvom oni žive, kazao je tužitelj.

Mumtaz je tvrdio da se njegova žena sama gušila tako da je ugurala ruku u usta, a njegovi roditleji i Hassan (24) pokušali su ju u tome spriječiti. Hitna pomoć našla je Naliu Mumtaz onesviještenu u sobi s masnicama po rukama i licu. Umrla je ubrzo nakon što su je odvezli u bolnicu.

Ul-Haq i Aslam koji su potaknuli na ubojstvo osuđeni su svaki na najmanje 15 godina zatvora. Njihov sin i zet Hassan osuđeni su na minimalno 13 godina.

Hassan je rekao da je morao biti poslušan zet, koji je zajedno sa Mumtazom slušao stariji par koji su naređivali što da čine.

Mumtaz je, dok je izlazio iz sudnice, promrmljao: - Volio sam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:50