MALO ČUDO

VIDEO: REKONSTRUIRALI MU ORGAN Ovo je prvi čovjek na svijetu s umjetnim penisom koji je dobio dijete

 Screenshot

Muškarac koji je sa svojih sedam godina ostao bez penisa nakon što je obrezivanje nakon infekcije urinarnog trakta pošlo po zlu, postao je prva osoba koja je napravila dijete s rekonstruiranim penisom.

Mike Moore (30) iz Mississippija i njegova supruga prije šest mjeseci postali su ponosni roditelji malog Memphisa.

Za Moora, koji se godinama borio s depresijom i koji kao posljedicu toga iza sebe ima jedan raspadnuti brak, rođenje prvog djeteta bilo je nešto o čemu nije mogao ni sanjati.

- Najviše na svijetu želio sam obitelj, ali nisam mislio da ću je ikada djecu, kao ni ženu koja me voli zbog onog što jesam. A onda se, 4. listopada, rodio Memphis. Volim ga iz dubine duše.

Obitelj je nedavno proputovala 3,5 tisuće kilometara kako bi upoznali svog sina s kirurgom koji je promijenio Mikeov život.

Dr. Gordon Lee, specijalist plastične i rekonstrukcijske kirurgije uspješno ga je operirao 2007. godine.

- Mislim da je on prvi čovjek na svijetu kojem je rekonstruiran penis, a koji je uspio napraviti dijete - kazao je dr. Lee koji je uspješno rekonstruirao Mooreov penis koristeći tkivo iz njegovog bedra.

No čak ni tada Mooreovi problemi nisu odmah nestali. Njegov prvi brak raspao se nedugo nakon operacije.

- NIje se mogla suočiti s izgledom mog penisa nakon operacije. To je bio glavni razlog zašto je otišla - kazao je Moore.

Godine 2011. upoznao je Heather (25), svoju sadašnju suprugu.

- Prihvatila me takvog kakav jesam i dan danas me uvjerava da je sa mnom sve u redu.

Moore je poželio napraviti dijete prirodnim putem. Ipak, nakon nekoliko neuspješnih mjeseci, početkom 2013., posjetili su kliniku za liječenje neplodnosti.

Liječnik je preporučio umjetnu oplodnju uz pomoć Mooreove sperme i samo mjesec dana poslije, Mooreovi su slavili začeće.

Sada svom sinu odijevaju u Supermanovo odijelo, jer kažu, on je njihovo čudo.

- Želim sa svatko tko prolazi putem kojim sam ja prošao zna da je moguće imati dijete - kazao je Moore koji planira imati još jednu bebu, a ovaj put se nada curici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:20