NEOBIČAN JELOVNIK

VIDEO: PIZZA OD PITONA Bizarna ponuda restorana u Evergladesu: 'Ima okus poput piletine'

 Cropix

Restoran Evan’s Neighborhood Pizza, koji se nalazi u Fort Myersu na Floridi, na svom meniju ima jedna od najbizarnijih jela. Tako već dvije godine služe pizzu 'Everglades' čiji je glavni sastojak burmanski piton!

Vlasnici restorana, Evan i Avis Daniell, došli su na neobičnu ideju zbog toga što su učestala upozorenja kako su pitoni preplavili poznati nacionalni park te da ugrožavaju bio raznolikost.

- Ljudi stalno o tome pričaju, bilo pozitivno ili negativno. To stvarno nije važno jer je činjenica je mi to možemo pripremiti i ukusna je - rekao je gospodin Daniell dodajući da ova zmija ima okus poput piletine, ali je samo malo žilavija.

Ta je pizza postala najprodavanijom delicijom u njegovom restoranu, a prema riječima vlasnika gostima nije problem izdvojiti 45 dolara za nju te ju probati.

Burmanski pitoni su preplavili nacionalni park jer su ih njihovi vlasnici pustili tamo na slobodu te se razmnožavaju. Pošto se nalaze na vrhu hranidbenog lanca nemaju prirodnih neprijatelja na Floridi, a ukupno mogu narasti do šest metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:34