DIRLJIVA SNIMKA

VIDEO: 'O MOJ BOŽE! POGLEDAJ TE PRSTIĆE' Ovo je trenutak kada je slijepa majka po prvi put ugledala svoju bebu

Kathy Beitz počela je gubiti vid kada je imala 11 godina, no sada mlada majka uspjela je vidjeti svoje novorođeno dijete i to uz pomoć specijalnih naočala.

U dirljivom YouTube videu koji se proširio munjevitom brzinom, čuje se kako izgovara: 'O moj Bože', dok drži malenog Aksela u bolničkom krevetu prvi put nakon poroda.

- Pogledaj te duge prstiće. Liči na nas. Predobar je osjećaj moći gledati svog supruga kako drži našeg sina - kazala je.

Beitz (29) koja živi u blizini Toronta kazala je za ABC News kako pati od Makularne degeneracije. Iako nije potpuno slijepa, u centru vidnog polja ne vidi, pa je svoju bebu ugledala uz pomoć tehnološke inovacije.

- Naočale eSight Eyewear koštaju 15.000 dolara i ne pokriva ih zdravstveno osiguranje, no Beitz ih je dobila zahvaljujući eSight's zakladi - kazao je Taylor West iz eSight'sa te dodao kako naočale snimaju video u stvarnom vremenu i prenose ga slijepoj osobi. Dosad ih koristi oko 140 osoba u Americi.

Ovo je bio prvi put u životu da je Beitz vidjela bebu.

- Po prvi put u životu ustvari vidim neku bebu i neodoljivo je to što je to upravo moja beba - kazala je.

Aksel sada ima šest tjedana i izvrsno se razvija, a Beitz kaže kako joj naočale koje je dobila na dan poroda puno olakšavaju stvari i brigu oko novorođenog djeteta, od kupovine u trgovini do obavljanja drugih zadataka koje bi bez pomagala bilo vrlo teško izvršiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:23