STRAVIČAN PRIZOR

VIDEO Najbrži crash-test na svijetu: Pogledajte što bi ostalo od automobila da sa 193 km/h udarite u zid

Automobil je pri brzini od 190 kilometara na sat usporio na nulu za svega 60 milisekundi. Mogući putnici u automobilu doživjeli bi negativno ubrzanje od čak 400 g

Gotovo svi današnji automobili prolaze sigurnosna testiranja tijekom kojih im se dodijeljuju zvijezdice sigurnost. Testiranja provodi EuroNCAP, a vozila se sudaraju pri brzinama od 60-ak kilometara na sat. Međutim, novinara britanske emisije o automobilima Fifth Gear zanimalo je što bi se dogodilo kada bi se nesreća dogodila pri 190 kilometara na sat - brzini koju može postići većina obiteljskih automobila.

U ovome testiranju koristio se Ford Focus koji je bio katapultiran u zid snagom gotovo 16 Bugatti Veyrona. Automobil je postigao brzinu od 190 kilometara na sat te u dodiru sa zidom usporio na nulu za svega 60 milisekundi. Mogući putnici u automobilu doživjeli bi negativno ubrzanje od čak 400 g! Od vozila je ostao samo stražnji dio.

Zbog očekivane razine uništenosti, organizatori su odbili mogućnost korištenja pravih lutaka za testiranje te su se odlučili za jeftiniju verziju - lutke iz modnih dućana.

Pogledajte što je ostalo od automobila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 05:27