BRUTALAN SADRŽAJ

VIDEO: JEZIVA KAMPANJA PROTIV BRZE VOŽNJE Zabranjeno emitiranje prije 21h da ju ne bi vidjela djeca

 Screenshot

Irci su zabranili emitiranje nove reklamne kampanje protiv brze vožnje na televiziji prije 21 sata jer smatraju da je video prebrutalan i šokantan.

Naime, filmić dug jednu minutu pokazuje vozača koji prebrzo vozeći gubi kontrolu nad vozilom te izlijeće s ruralne ceste i ubija grupu djece koja su bila na školskom izletu.

Cilj kampanje je upozoriti na brojku od 28 djece - koliko prosječno ima jedan školski razred - koja su od 2000. godine izgubila život u prometnim nesrećama, a uzrok je bila prebrza vožnja.

No sadržaj kampanje je za neke toliko bio uznemirujući da su pojedine internetske stranice prije reklame počele na to osjetljive gledatelje upozoravati posebnim napomenama.

Agencija za nadziranje televizijskog sadržaja proglasila je kako je neprikladno reklamu prikazivati prije 9 sati navečer, jer bi ju djeca mogla vidjeti.

Tvorci kampanje kazali su pak kako je postaviti tako malu djecu u brutalan scenarij bio jedan od smo nekoliko kriterija koji bi vozače mogli osvijestiti i natjerati ih da smanje brzinu.

- Brza vožnja rezultat je ljudskog ponašanja, odnosno izbora koji je na vozaču. Prometna nesreća puno je fatalnija kad je u nju uključena prebrza vožnja. Kombinacija brzine i pogreške ili neočekivanog događaja rezultira tragedijom. Svi mi vozači moramo preuzeti odgovornost za sebe i druge koji su na cesti. Kampanje je šokantna, no vozači moraju biti svjesni potencijalnih posljedica njihovih djela - kazao je tamošnji ministar prometa Mark Durkan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 10:57