UNIŠTIO MU ŽIVOT

VIDEO Dobio tužbu protiv farmaceuta: Lijek protiv Parkinsona pretvorio ga je u gay seksualnog ovisnika!

 YouTube

RENNES - Sud u Rennesu dosudio je 200.000 eura odštete Francuzu Didieru Jambartu zato što je zbog lijeka protiv Parkinsonove bolesti, Requipa, postao gay seksualni ovisnik i patološki kockar. Prodavao je čak i dječje igračke kako bi skupio novac za svoje seksualno reklamiranje na internetu i privlačenje potencijalnih partnera.

Volio ženu i djecu

- Bio sam cijenjen i normalan član zajednice, volio sam svoju ženu i djecu, a moj se život pretvorio u pakao kad sam počeo uzimati Requip - rekao je Didier nakon presude po kojoj mu GSK, britanska farmaceutska tvrtka, mora platiti odštetu. Sud kaže kako postoje vrlo precizni dokazi da je lijek kriv za njegovu neželjenu transformaciju.

Didier je prije sedam godina počeo uzimati lijek i otad više nije upravljao svojim životom. Nekad ugledni bankarski menadžer, lokalni vijećnik i otac dvoje djece, pokušao je samoubojstvo čak osam puta otkako se pretvorio u seks-robota i kockarskog ovisnika. Ispraznio je bankovni račun, potrošio 82.000 eura na klađenje i neprestano bio u potrazi za gay seksom. Jedan od susreta ugovorenih internetom čak je rezultirao silovanjem.

Lijekovi potiču libido

Didier je Requip počeo uzimati 2003., a GSK je o mogućim nuspojavama obavijestio javnost tek 2006. godine. On ne osporava učinkovitost lijeka, ali naglašava da je tvrtka trebala igrati pošteno i na vrijeme obavijestiti pacijente o mogućim neželjenim posljedicama. Radi se o lijeku koji se koristi kod kroničnih i progresivnih neurodegenerativnih promjena poput Parkinsona, za koje nema velikog izbora u terapiji. On izravno stimulira dopaminske receptore u mozgu i djeluje kao zamjena za manjak dopamina. Istraživanja govore da su dopaminski lijekovi kod nekih ljudi poticali patološko kockanje, povećavali libido i hiperseksualnost.

Zato liječnici naglašavaju da ih pacijenti kojima se propisuje dopaminska terapija trebaju obavijestiti o svim promjenama u odnosu na ranije ponašanje kako bi se eventualno promijenio način liječenja zbog nuspojava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 19:50