HIT NA INTERNETU

VIDEO: 'AJMO DALJE!' Kako se osramotio srpski političar: Pitanja novinarke su pljuštala, a on na gotovo nijedno nije imao odgovor

 Screenshot

Jedna od odlika dobrog političara jesu dobre govorničke sposobnosti. Zahvaljujući suvisloj, pristupačnoj, razumljivoj i jasnoj retorici dobar političar će vrlo često reći jako malo u smislu činjenica, a ostaviti vas u uvjerenju da vam je sve kako treba objasnio. Međutim, ponekad je posve jasno da se to neće dogoditi.

Kratki video intervju srpskog političara Miloša Milišića, zamjenik šefa odbora Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Kraljeva, postao je hit na internetu, ali ne zahvaljujući svojim govorničkim sposobnostima, već upravo suprotno, prenosi Blic .

Milišić nije znao odgovoriti gotovo ni na jedno pitanje novinarke lokalne Kraljevačke televizije koja je prilog emitirala kao ‘novogodišnju ekskluzivu’, snimljenu nakon sjednice Skupštine Kraljeva.

Kad je shvatio da na velik dio pitanja oko proračuna za 2016. godinu neće znati odgovoriti, Milišić se izvlačio na to da neprestano odgovara na jedna te ista pitanja i da se njegovi odgovori inače izvlače iz konteksta te brzo završio intervju. Nekoliko je puta pritom novinarki govorio: 'Ajmo dalje!'.

Pogledajte kako je izgledala njegova agonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 05:15