KONTROVERZNI BAPTIST

UMRO VOĐA KULTA KOJI JE VIKAO 'BOG MRZI PEDERE' Sotonisti mu već plešu na grobu: 'Duša će mu postati gay'

Phelps je vjerovao da su sve nedaće, uključujući i smrti američkih vojnika u Iraku i Afganistanu, Božja kazna za društveno toleriranje homoseksualnosti
 cc

TOPEKA - Velečasni Fred Phelps stariji, osnivač kontroverznog kulta Westboro Baptist Church, preminuo je danas u 84. godini života.

Pripadnici njegove kongregacije, koja se gotovo u cijelosti sastojala od članova njegove proširene obitelji, isticali su se svojim agresivnim i neukusnim napadima na homoseksualce.

Phelps je vjerovao da su sve nedaće, uključujući i smrti američkih vojnika u Iraku i Afganistanu, Božja kazna za društveno toleriranje homoseksualnosti.

Phelps i njegovi sljedbenici okupljali bi se na sprovodima ubijenih pripadnika oružanih snaga i prosvjedovali s natpisima ‘hvala Bogu na mrtvim vojnicima!’, ‘Bog mrzi pedere!,’ i sličnim.

BAPTISTI ĆE PROSVJEDOVATI NA POGREBU POGINULOG GLUMCA 'Paul Walker je u paklu'

- Možete li propovijedati Bibliju bez da propovijedate Božju mržnju, izjavio je Phelps u jednom intervjuu 2006.

- Odgovor je: apsolutno ne! A svi ovi propovjednici koji to zamućuju i iskorištavaju kako bi namjerno iskorištavali glupost i lakovjernost svoje pastve, to je veliki grijeh, rekao je.

Zbog aktivnosti Phelpsa i njegove Crkve, čak 40 američkih saveznih država donijelo je posebne zakone koji zabranjuju prosvjede na sprovodima, a stotine obitelji poginulih tužilo je Phelphsa i njegovu crkvu.

No, američki Vrhovni sud presudio je da su članovi Crkve zaštićeni Prvim amandmanom o slobodi govora, te da ih članovi obitelji preminulih ne mogu tužiti za duševnu bol.

Prije samo nekoliko dana, očekujući vijest o Phelphsovoj smrti, vođa Satanske Crkve Lucien Greaves izjavio je kako je sretan da je Phelps blizu smrti, te kako jedva čeka održati ‘Ružičastu misu’ na njegovom grobu - bizarni kultistički ritual koji bi trebao njegovu dušu učiniti homoseksualnom.

Greaves je već iskoristio svoje pravo slobode govora kako bi održao Ružičastu misu nad grobom Phelpsove majke, gdje su u sklopu rituala homoseksualni parovi izmjenjivali poljupce nad nadgrobnim spomenikom.

- Nakon što su se dva istospolna para - jedan muški i jedan ženski - upustila u homoerotske aktivnosti nad njenim grobom, proglasili smo Phelpsovu majku posthumnim homoseksualnim konvertitom, rekao je Greaves.

- Učinit ću sve u mojoj moći da isti ritual izvedemo i nad njegovim grobom, izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 00:00