NJEGOVO NADAHNUĆE

Uklesao vaginu na supruginu nadgrobnu ploču: 'Ispunio sam njenu posljednju želju!'

Za izradu kompletnog nadgrobnog spomenika Milan je potrošio 2.600 eura, a jedan od majstora je odbio ispuniti njegov zahtjev jer je smatrao da je to bogohuljenje
 Alo.rs

Na nadgrobni spomenik koji je podigao pokojnoj supruzi Mileni i sebi, Milan Marinković iz Velike Kruševice uklesao je ženski spolni organ. Kaže da je na taj način ispunio jednu od posljednjih želja svoje supruge.

Milan pored svog nadahnuća

- Više od 50 godina živjeli smo u lijepom, skladnom braku iako nismo imali djece. Ja sam volio komentirati izgled žena što je njoj, pogotovo u posljednje vrijeme, malo smetalo. Zato je rekla da će na spomenik, ako umrem prije nje, uklesati ženski spolni organ jer ga ja toliko volim. Ona je umrla prije tri godine, a ja sam joj ispunio želju - priča Milan Marinković.

Za izradu kompletnog nadgrobnog spomenika Milan je potrošio 2.600 eura, a jedan od majstora je odbio ispuniti njegov zahtjev jer je smatrao da je to bogohuljenje. Drugi je pristao, a prototip figure su radili nekoliko dana.

- Većina zna šta je na spomeniku. Ima tu jedna žena iz sela koja kada dođe na sprovod dovodi ostale žene i ljude da im ovo pokaže.

- Jednom su me pitali šta je to, a ja sam rekao „To je potpis umjetnika, ptica!“. Usljedilo je pitanje „zašto joj je stavio ovako veliki kljun?“. Nisam se mogao suzdržati od smijeha, priča Milan koji je dao da se na spomeniku kao godina njegove smrti ukleše 2018. godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:09