Ubijen ključni svjedok na suđenju za ubojstvo Arkana

BEOGRAD - U klasičnoj sačekuši u Beogradu je u četvrtak ubijen jedan od ključnih svjedoka u procesu protiv ubojica Željka Ražnatovića Arkana, bivši načelnik SUP-a Loznica Vojislav Jekić.



Ubojstvo se dogodilo u Novom Beogradu u trenutku dok je Jekić išao u jedan kafić, a s leđa mu je prišao mladić od 20-ak godina s kapom na glavi te mu ispalio tri hica u glavu i potom pobjegao u pravcu hotela Jugoslavija. Sve se odigralo pred mnogo svjedoka, a policija je objavila da intenzivno traga za ubojicom. Jekić je bio načelnik policije u Loznici u vrijeme ubojstva Željka Ražnatovića, a nakon tog ubojstva je jedno vrijeme boravio u Republici Srpskoj. U ožujku 2001. svjedočio je na suđenju za trostruko ubojstvo u hotelu Intercontinental, gdje je Arkan ubijen, i tom je prigodom rekao da su Ražnatovićeve ubojice Milan Đuričić, Dragan Nikolić i Dobroslav Gavrić, a optužio je i tadašnje policajce, ponajprije generala Dragana Ilića, da su istragu okretali u suprotnom smjeru. On je s ubojstvom Ražnatovića povezao i Andriju Draškovića i bivšeg šefa tadašnje Državne sigurnosti Srbije Radomira Markovića.



Novinar tjednika Vreme Miloš Vasić izjavio je za B92 da je ubojstvo Jekića veliki udarac ponovljenom suđenju za ubojstvo Željka Ražnatovića budući da je Jekić bio jedan od ljudi koji znaju svašta i svakog. Vasić je rekao kako se Jekić smišljeno do uhićenja Radomira Markovića skrivao u Republici Srpskoj i podsjeća da je većina optuženih za ubojstvo Ražnatovića upravo iz Loznice, te da se radi o bivšim i aktivnim policajcima koje je Jekić, kao načelnik tamošnje policije, poznavao. Vasić napominje kako se govori da je on povezao Draškovića s ubojstvom Arkana.



Suđenje je počelo treći put prije gotovo mjesec dana. Jekić se kao svjedok pojavio na prvom suđenju kada je za taj zločin optužio Andriju Draškovića i šefove MUP-a.



M. Kuskunović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:23