LONDON - Možda čavrljanje o smrti uz šalicu espressa ili čaja neće biti svačiji izbor ali u Britaniji dovoljno je zainteresiranih da se redovito napune skupovi koji se organiziraju od 2011., piše u subotu britanski list Guardian.
Idejni začetnik Jon Underwood smatrao je da je zapadno društvo predugo vremena prepuštalo razgovore o smrti liječnicima, sestrama, svećenicima i pogrebnicima i da su ljudi zbog toga izgubili kontrolu nad jednim od najvažnijih događaja s kojima se suočavaju.
Svoju ideju prvo je nudio raznim kafićima u istočnom dijelu Londona no nije naišao na plodno tlo, pa je prvi "kafić smrti" otvorio u vlastitoj kući u Hackneyu a vodila ga je njegova majka Sue Barsky Reid, psihoterapeutkinja.
Ideja se pokazala uspješnom i interes je rastao za okupljanja koja obično traju oko sat vremena i održavaju se u privatnim kućama, kafićima, grobljima.
Jon i Sue u međuvremenu su napisali i vodič za održavanje "kafića smrti".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....