ŽIVAHNI STARČIĆ

U NOVINAMA PROČITAO VLASTITU OSMRTNICU 'Glasine o mojoj smrti su preuveličane!'

U posjetu mu je stigla 90-godišnja sestra no iz razgovora s doktorom ona je zaključila da njen brat više nije među živima. Bolnicu je napustila u tom uvjerenju pa je u lokalnim novinama Jonkopings-Posten objavila osmrtnicu i oprostila se od svog brata.

Mnogi su razmišljali o tome kako će njihov pogreb izgledati i što će točno pisati na njihovoj osmrtnici. No, rijetko tko je doživio vidjeti vlastitu osmrtnicu u lokalnim novinama. Upravo to dogodilo se 81-godišnjem Šveđaninu Sven-Olof Svenssonu nakon što je na Badnjak završio u bolnici jer mu je pozlilo. U posjetu mu je stigla 90-godišnja sestra no iz razgovora s doktorom ona je zaključila da njen brat više nije među živima. Bolnicu je napustila u tom uvjerenju pa je u lokalnim novinama Jonkopings-Posten objavila osmrtnicu i oprostila se od svog brata. Shvatila je da je pogriješila kada je u bolnicu poslala prijatelja da pokupi stvari koje su ostale za njenim bratom. On se šokirao kada je ugledao Svena kako šeće bolničkim hodnicima.

- Kada su mi pokazali osmrtnicu nisam osjećao ništa posebno. Bilo mi je smiješno. Glasine o mojoj smrti bile su preuveličane, našalio se živahni starac s novinarima.

- Prije ili kasnije svi ćemo završiti na tim crnim stranicama. Nemam problema s time. Živio sam dug i dobar život i ako je moje vrijeme blizu ja sam spreman, zaključio je na kraju Sven.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 20:14