FELJTON

Tajna za mlade (3): Ako se uključite u Matricu, stvorit ćete sve što želite

U suradnji s VBZ-om donosimo odlomke ‘Tajne za mlade’, nedavno lansirane knjige za tinejdžere, ali i njihove roditelje koja se nastavlja na svjetski megahit ‘Tajna’

TAJNA ZDRAVLJA

Koristeći se zakonom privlačnosti očito je moguće na pozitivan ili negativan način promijeniti dijelove svojeg tijela i izgled. Stoga se, logično, isti zakon možete primijeniti i na svoje zdravlje, što sad počinju shvaćati i najveći medicinski umovi.

Razmislite o ovome: svaka vaša misao i svaka emocija povezana s tom mišlju oslobađa kemijske tvari u vašem tijelu. Pozitivne misli oslobađaju pozitivne kemijske tvari, što stvara sjajno raspoloženje. Negativne misli možemo izjednačiti s negativnim kemijskim tvarima, koje uništavaju raspoloženje. Poznajete ljude koji se razbole od briga, zar ne? To se događa zato što stres, kad neprestano razmišljate na negativan način, stvara negativne kemijske tvari u vašem tijelu, a te negativne kemijske tvari zapravo djeluju na vaš imunološki sustav.

Vidite, bolest izvire iz stresa, a stres počinje jednom jedinom negativnom mišlju. To bi moglo biti nešto posve jednostavno kao: “Sezona je gripe, nadam se da se neću razboljeti.” Tada, kad ta misao prođe, a da je niste zaustavili, pojavljuje se sljedeća: “Osjećam se loše, valjda se nisam prehladio/prehladila...”

Tako se pojavi jedna misao, a ona privuče još nekoliko misli, sve dok vas ne obuzme stres i ne očituje se u obliku bolesti. Posljedica je bolest, uzrok je negativno razmišljanje i strah, a sve počinje jednom malom mišlju. No, dakako, taj princip možete iskoristiti u svoju korist, ako odlučite da ćete se usredotočiti na misli o savršenom zdravlju . I tada ćete privući savršeno zdravlje.

Buda - duhovni učitelj

Bez obzira na vaše stanje, morate biti u stanju zamisliti svoj put do savršenog zdravlja. Bez obzira na bolest koja se očitovala u vašem tijelu, bez obzira na dijagnozu, vi je možete promijeniti - zdravlje možete privući zahvaljujući snazi svog uma i stalnom pozitivnom razmišljanju.

Uz stalne pozitivne misli morate se usredotočiti isključivo na dobrobit. Ne smijete razmišljati o borbi protiv bolesti, o prevladavanju nevolja ili o svladavanju svog stanja. Jer, zakon privlačnosti daje vam upravo ono na što se usredotočite pa biste dobili još težu borbu, ozbiljniju bolest i teže stanje.

Liječnici liječe, priroda ozdravlja

No, to ne znači da si možete dopustiti zanemarivanje liječnikova mišljenja ili odbacivanje medicine. Um i medicina, kad ih koristite zajedno, najsjajnija su metoda iscjeljivanja - pravi timski rad. Medicina vam može pomoći da lakše podnesete ekstremne boli i druge komplikacije, simptome i popratne pojave, osobito ako se uistinu mučite.

TAJNA ŽIVOTA

Život je blagoslov

Život je uistinu čudesan dar koji treba čuvati. A ako se opametite i naučite stvarati pozitivne misli o sebi, o svojem tijelu i o svojem životu kakav je sada, tada će to biti život ispunjen zdravljem, blagodatima i obiljem.

Neka je mudra osoba jednom rekla: “Ako nemate zdravlje, nemate ništa!” Pa, sad znate da je zdravlje potpuno u vašim rukama, u vašim mislima i vašem umu. A to znači da posjedujete moć nad svime - nad svojim tijelom, svojim blagostanjem, svojim životom - i sve to zato što imate tajnu zdravlja.

Ako želite otpustiti svoju prošlost i osjećati se dobro, morate nešto promijeniti uz pomoć osobne preinake. No, o novoj frizuri, čvršćem tijelu ili novoj odjeći. Riječ je isključivo o vašoj vibraciji i o tome kako promijeniti ono što osjećate u svojoj nutrini. Najprije trebate izbaciti sve one neuspješne percepcije koje počinju riječima “ja ne mogu”, “ja nisam” ili “nikad neću moći”, “ne mogu to napraviti”, “nisam dovoljno snažan za to” ili “nikad neću biti dovoljno bogata da si to mogu priuštiti”. Takvih se misli morate otarasiti i zamijeniti ih njihovim suprotnostima.

Tu u priču ulaze afirmacije. Afirmacije su slične izjavama o misiji koje neprestano ponavljate dok se ne utisnu u vaše misli i ne prijeđu vam u naviku. To su potvrdne tvrdnje u sadašnjem vremenu koje govore da je vaša misija već ostvarena.

“Ja sam najveći.To sam govorio i prije nego što sam znao da je tako.”

Muhammad Ali - prvak u boksu

Upravo tu se krije strašno važna uputa. Prve dvije riječi, “ja sam”, najmoćnije su riječi koje ćete ikada izgovoriti. Jer, sve ono što dolazi nakon njih je ono što stvarate. Stoga, ako želite krenuti u boj protiv svojih štetnih misli i suprotstaviti se tim lošim stvarima, trebate odlučiti što uistinu želite, a na početak rečenice staviti “ja sam”. Evo nekoliko primjera koje biste možda željeli iskoristiti:

Ja sam jedinstven i dragocjen.

Prepun sam sjajnih ideja.

Ja sam iznimno kreativna.

Ja sam zdrava i snažna i savršena upravo ovakva kakva jesam.

Ja sam samopouzdan i uvijek znam reći i učiniti pravu stvar.

Možete pokušati napisati sedam afirmacija svakog dana, odmah nakon što ispišete svoje popise sadašnjih i budućih stvari na kojima ste zahvalni. Pročitajte ih na glas i neka one postanu vaš osobni izazov, vaš način ponašanja, mjerilo prema kojem trebate živjeti.

Jednom kad se odlučite za svoje afirmacije, vrijeme je da ih ispunite energijom. Vidite, afirmacije su super, ali ako im uistinu želite dati naboj, pokušajte ih istodobno i vizualizi-rati. Zamislite sebe kao jedinstvenu, sjajnu, lijepu ili snažnu osobu.

Osjetite ono što biste osjećali da ostvarite svoju viziju - kako bi izgledalo živjeti, hodati i biti ono što govori vaša afirmacija. Tada ste uistinu na putu prema stvaranju sebe kao savršenog sebe.

Svoju svrhu u životu ljudi često zamijene sa svojim poslom, obiteljskim poslovima, unaprijed isplaniranom karijerom, obrazovanjem ili tuđim očekivanjima. To ih vodi u nesreću, što je očito potpuna suprotnost vašoj životnoj svrsi. Vaše bi putovanje, vaš životni smjer, vaš razlog zbog kojeg svakog jutra ustajete iz kreveta trebao biti što god vi odlučite, što god vi odaberete. Zašto onda ne biste odabrali ono zbog čega ćete se dobro osjećati, što će vas uzbuđivati, što će vas radovati? Dok se dobro osjećate, dok doživljavate sreću, privlačit ćete sve više iskustava i osjećaja sreće. Kroz ta iskustva koja privlačite postat će kristalno jasno što je ono što najviše volite raditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:31