JOŠ JE U ZATVORU

STRAH OD NEPRIJATELJA DOVEDEN DO APSURDA U Egiptu zbog špijunaže privedena roda!

Nekih 280 km južno od Kaira čovjek je uočio pticu u blizini svoje kuće, a na nju je bio priključen neobičan elektronički uređaj

Nakon što je srpanj i kolovoz protekao u znaku velikih prosvjeda, vlasti u Egiptu su na posebnom oprezu protiv bilo kakve vanjske smetnje ili moguće špijunaže. Ta je ekstremna revnost dovela do neočekivanog i pomalo apsurdnog pritvora u petak. Naime, vlasti su zatočile rodu zbog sumnje da je špijun.

Nekih 280 km južno od Kaira čovjek je uočio pticu u blizini svoje kuće, a na nju je bio priključen neobičan elektronički uređaj. Zabrinut da bi to mogla biti neka vrsta uređaja za špijunažu, čovjek je uzeo pticu i odnio je u lokalnu policijsku postaju. Policajci tamo nisu bili sigurni o čemu se radi pa su pticu zadržali u pritvoru preko noći. Ujutro su je pregledali veterinari koji su zaključili da se radi o uređaj koji je instaliran od strane francuskih znanstvenika kako bi proučavali navike migracije ptica.

Iako je ptica u pritvoru od nedjelje ujutro još je nisu pustili na slobodu jer za to moraju dobiti dozvolu od tužitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 08:01