SPAŠAVANJE PROTIV NIJEMACA

Srbi poput tempirane bombe. Izgube li, raspad sistema čini se vjerojatnim!

 AFP

ZAGREB - Srbiju trese deja-vú! Ili je barem u velikoj opasnosti da joj se takvo što dogodi, a u pitanju nije nikakva ugodna uspomena, dapače! “Orlovima” prijeti realna mogućnost da se ekspresno oproste od prolaska skupine i time ponove “uspjeh” iz Njemačke kada su natjecanje završili s tri poraza i gol-razlikom 2-10. Kvalifikacije su odradili besprijekorno, Srbi su trebali biti iznenađenje prvenstva, a sada će spašavati živu glavu protiv Nijemaca. Sudeći prema njemačkom demoliranju Australije (4-0), loš izbor za utakmicu koja život znači...

- Australci su igrali pogrešno, mi ćemo im se suprotstaviti na drugačiji način - najavljuje Zoran Tošić, novi igrač moskovskog CSKA koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi u Kölnu. Tošić, naravno, nije želio otkriti pobjedonosnu srpsku formulu za “Elf”, ali za očekivati je da će odigrati mnogo pliće nego što su to učinili prespori “socceroosi”.

Dok se Tošić bavi načinom na koji će “orlovi” nadletjeti njemačko gnijezdo, Marko Pantelić ima primjedbe na impulse koji im u Južnu Afriku stižu iz domovine. Poraz od Gane srpska javnost je doživjela tragično i dojučerašnji junaci brzo su postali “luzeri”. Upravo je Pantelić proglašen najvećim dužnikom iz blijede partije protiv “crnih zvijezda”.

- Kada ste vi bili na odmorima i hladili se uz limunadu pod suncobranima, mi smo trčali na 35 stupnjeva, a kada ste spavali u toplim krevetima, igrači su se smrzavali na minus 10. Vi nas nemate pravo osuđivati - poručio je ljutiti Pantelić “forumašima čije zlobne poruke samo dodatno motiviraju”.

Za razliku od srpskih navijača koji su ostali kod kuće, oni koji se nalaze u JAR-u još uvijek ne gube nadu. Na jučerašnjem treningu tragičar utakmice s Ganom, “rukometaš” Zdravko Kuzmanović, doživio je ovacije.

- Bilo mi je teško nakon skrivljenog jedanaesterca, ali sada nam slijedi presudna utakmica na koju se moram koncentrirati - kazao je Kuzmanović.

Njemačka - Srbija

Stadion: Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth

Sudac: Alberto Undiano (Španjolska)

Početak: 13.30

Njemačka (4-2-3-1)

Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber - Khedira, Schweinsteiger - Müller, Özil, Podolski - Klose

Srbija (4-3-2-1)

Stojković - Ivanović, Subotić, Vidić, Kolarov - Stanković, Kačar, Kuzmanović - Krasić, Jovanović - Žigić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:04