TRAGIČAN KRAJ

ŠOKANTNO Zbog djevojke ubio najboljeg prijatelja pa pitao Siri: 'Gdje da zakopam tijelo?'

 Facebook

Ljubomorni tinejdžer Pedro Bravo nikako nije mogao preboljeti djevojku Eriku Friman koja ga je ostavila nakon tri godine veze. Ubrzo nakon prekida onda je otišla na fakultet s njegovim najboljim prijateljem Christianom Aguilarom. Tamo se između njih dvoje rodila ljubav, što je Pedro doznao kada je zbog Erike promijenio planove i došao za njima u Miami.

Tada 18-godišnjeg mladića to je saznanje shrvalo što je podijelio sa svima koje je poznavao. Stalno je govorio kako je u depresiji te da će se ubiti.

Christian je znao koliko je njegov prijatelj ljut zbog njegove nove veze te ga je na sve načine pokušavao izbjeći. Nekoliko puta se odbio naći s njim, ali je na kraju ipak odlučio 'družiti' se sa starim prijateljem kako bi raščistili stvari. Njegova se odluka na kraju pokazala fatalnom.

U rujnu 2012. godine njih su se dvojica otišla nešto pojesti. Nakon toga Pedro je parkirao vozilo u kojem je bio s prijateljem na parkiralištu jednog trgovačkog centra. Tamo su se prema njegovim riječima posvađali zbog čega je pretukao Christiana, ali ga nije ubio. Stvarnost je ipak bila drugačija. Pedro je ubacio drogu u njegovo piće nakon čega ga je zadavio.

Nakon što je okrutno ubio prijatelja morao se riješiti njegovog tijela. Kako nije imao ideju kako bi to napravio na najbolji način, poslužio se svojim iPhoneom, tj. aplikacijom Siri, koja mu je ponudila nekoliko rješenja. Između ostalog, savjetovala ga je da tijelo sakrije u močvaru, jezero ili na otpad.

Pedro je zatim odlučio odvesti se do šume u okrugu Levy County na Floridi gdje je iskopao grob u kojeg je položio tijelo nekadašnjeg prijatelja.

Sljedećeg dana prijavio je Christianov nestanak, a njegova priča je odmah pobudila sumnju. Prvo je rekao da su se posvađali, da bi kasnije rekao da su se potukli. Christianova obitelj je bila na rubu nakon sinovog nestanka, baš kao i njegova djevojka Erika.

Christian Aguilar, Facebook

Tri tjedna kasnije lovci su hodajući šumom osjetili jak smrad. Kada su se približili vidjeli su da iz zemlje viri ljudska lubanja. Slučaj su prijavili policiji, a Pedro je uhićen kada su u njegovom automobilu pronađeni tragovi krvi.

Suđenje za ubojstvo počelo je u kolovozu ove godine. Pedro nije htio priznati krivnju za otmicu i ubojstvo svog prijatelja. Na kraju je mladić (20) ipak osuđen te je dobio doživotnu zatvorsku kazu.

Tužitelji su rekli da je ubojstvo počinio zbog ljubomore. Tijekom istrage utvrdili su da je Pedro putem interneta proučavao kako nadrogirati nekoga i sakriti njegovo tijelo.

Tijekom suđenja Erika je rekla kako je Christian ljubav njenog života te da nikada nije trebala reći Pedru da je s njim u vezi jer je znala da će ga to pogoditi.

Pedro Bravo

- Lagala sam mu jer je bio jako osjetljiv u to vrijeme. Nisam mu željela dodatno otežati jer sam hodala s njegovim prijateljem - rekla je Erika.

Unatoč tome Pedro je sve doznao pa je počeo s planiranjem osvete.

Iako je sud donio osuđujuću presudu on i dalje inzistira da nije ubio svog prijatelja. 'Nije važno što se govori. Nisam ubio svog prijatelja'. tvrdi mladić koji je dobio dodatnih 46 godina zbog ilegalnog pritvaranja, trovanja, laganja policiji i nepropisnim prijevozom ljudskih ostataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 23:41