NEVJEROJATAN ZAHTJEV

Šokantna ucjena u avionu: Dragi putnici, rezervoar je prazan. Ako želite kući, prikupite 22.000 eura

 AFP

- Dragi putnici, ako želite da poletimo iz Beča, morat ćete nam dati za gorivo. Spremnik je, znate, potpuno prazan. Za let do Birminghama treba nam 22.000 eura. Znači, svatko 150 eura. Ne brinite se ako nemate toliko kod sebe. Pričekat ćemo vas dok odete po novac. Ako ga ne možete izvaditi na aerodromu, sigurno to možete u gradu. I ne brinite se za svoje rođake koji su ostali u Indiji. Uskoro ćemo i njima organizirati prijevoz.

Tako je nekako izgledao razgovor između posade Comtel Aira i putnika koji su s njima u utorak letjeli iz Indije u Britaniju, barem tako tvrde bijesni putnici koji najavljuju tužbu. Na bečkoj pisti čekali su, tvrde, šest sati dok se nije prikupio novac za gorivo.

- Sve što smo htjeli bilo je napokon se vratiti kući. Oni koji nisu imali novac kod sebe, dobili su pratnju i jedan po jedan odlazili do bankomata. Moja je obitelj platila 150 eura po članu. Djeca mlađa od dvije godine nisu morala platiti - ispričala je Reena Rindi koja je putovala s dvogodišnjom kćeri. Inače, umjesto u subotu, 180 putnika kući se vratilo u utorak zbog svađe između Comtel Aira i tout operatora koji im nije uplatio novac za let.

Šef ureda za putnike niskobudžetne aviokompanije, čije je sjedište u Austriji, tvrdi da će svim putnicima koji su platili za gorivo novac biti vraćen.

- Znam, znam, sve znam. To se nije smjelo dogoditi. Sve ćemo istražiti - izjavio je Bhunpinder Kandra, demantirajući da je kompanija pred krahom. Naime, nekoliko aviona koji su, prema rasporedu, trebali poletjeti iz indijskoga grada Amritsara za Birmingham nije poletjelo, pa je u tom indijskom ljetovalištu zaglavilo nekoliko stotina putnika koji do daljnjega čekaju povratak u Britaniju. Putnici od kojih se, prilikom presjedanja u Beču, tražilo da pokriju gorivo bijesni su. Karte su platili vrlo povoljno, barem su tako mislili dok nije došlo vrijeme povratka. Koštale su do 600 eura.

Inače, Comtel Air je te povoljne karte iz Britanije za Indiju uveo prije mjesec dana.

- Išli smo na vjenčanje u Indiju. Bilo nas je deset. Trebali smo se vratiti na četiri različita leta, no jedino je ovaj avion stigao kući. Naši su prijatelji zaglavili u Indiji - izjavio je Kamal Paul (35).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 14:09