PORUKA LEGENDI

Seedorf poručio Cruyffu: Nije važna ljepota, važna je pobjeda

'Nitko se neće sjećati jeste li igrali dobro ili ne. Moja se generacija hranila pričama kako je Nizozemska bila dobra 1974. i 1978. godine kada nije uspjela uzeti naslov'
AC Milan's Ronaldinho, left, leaves as he talks to Clarence Seedorf during the second half of an exhibition soccer match against the Chicago Fire in Bridgeview, Ill., Sunday, May 30, 2010. AC Milan won 1-0. (AP Photo/Nam Y. Huh)
 AP

Nizozemski nogometni veteran Clarence Seedorf (34) nije sa simpatijama dočekao riječi nacionalnog heroja Johana Cruyffa koji je najavio kako bi volio da Španjolska uzme naslov svjetskog prvaka.

Nizozemska i Španjolska će se večeras na Soccer Cityju u Johannesburgu boriti za svoj prvi svjetski naslov u povijesti, a uoči finala je buru podigla legenda “oranjea” Johan Cruyff ustvrdivši da “furija” igra ljepši nogomet i da bi zbog toga volio da u nedjelju odnese pobjedu.

“Johan Cruyff je rekao kako bi volio da Španjolska pobijedi jer se radi o čistoj nogometnoj momčadi. Cruyff je nacionalni junak, ali ne mogu se složiti s njim jer bi za Nizozemce važna trebala biti jedino pobjeda. Ništa više”, napisao je Seedorf u svojoj kolumni u Daily Mailu.

“Nitko se neće sjećati jeste li igrali dobro ili ne. Moja se generacija hranila pričama kako je Nizozemska bila dobra 1974. i 1978. godine kada nije uspjela uzeti naslov. I ja volim vidjeti i igrati lijepi nogomet, kao i Cruyff. Ali, danas je bitna jedino pobjeda”, dodao je veznjak Milana i nekadašnji nizozemski reprezentativac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:23