ŠOKANTNI RITUAL

SEANSA VOODOO EGZORCIZMA Togoanac silovao i zlostavljao tri nećakinje svoje djevojke

 Getty images/YouTube

Muškarac (28) iz afričke države Togo optužen je danas zbog silovanja i napada na tri adolescentice, nećakinje svoje djevojke i njezine dvije starije sestre, u seansi voodoo egzorcizma tijekom 2010. i 2011. godine. Ukoliko bude osuđen čeka ga do 20 godina zatvora.

- Učinio sam nešto što nije dobro - priznao je otac dvoje djece na sudu u mjestu Bobigny kraj Pariza i kazao kako je prestao prakticirati voodoo.

Majka (41) djevojaka koja je dala svoj pristanak za obavljanje rituala našla se na okrivljeničkoj klupi kao suučesnica.

Muškarac im je rezao ruke i noge, na rane stavljao crni prah te im je prao genitalije. Presuda se očekuje u petak.

Slučajevi voodoo egzorcizma pojavljuju se s vremena na vrijeme u Francuskoj u kojoj živi velika afrička zajednica. Nedavno je tako četvero muškaraca osuđeno zbog mučenja i držanja u zatočeništvu mlade djevojke za koju su vjerovali da je opsjednuta.

Početkom 2013. španjolska je policija razbila lanac krijumčara koji su prisiljavali žene iz Nigerije na prostituciju koristeći voodoo rituale te ih kletvama tjerajući na ulicu. Petero muškaraca i jedna žena, za koju se vjeruje da je bila vođa lanca, uhićeni su nakon što je jedna od Nigerijki obavijestila policiju. Prošle je pak godine u Britaniji Nigerijac Osezua Osolase (42) osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja ljuda pri čemu se koristio vračanjem kako bi djecu prisilio da budu seksualni robovi.

Osolase je obećavao nigerijskoj siročadi bolji život u Britaniji, no umjesto toga, bili su silovani, seksualno zlostavljani i primorani sudjelovati u voodoo ritualima, pri čemu je Osolase koristeći se takozvanom 'juju' magijom kontrolirao žrtve. Tinejdžerkama bi govorio kako će umrijeti ili da nikad neće moći začeti ako pokušaju pobjeći ili ikome otkriti što im se dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:33