SEVERINA

REGIONALNA MEGAZVIJEZDA NOMINIRANA ZA PJEVAČICU GODINE 'Uspjela sam pronaći put i do mlađe publike, no novi album bit će bitno drugačiji'

 CROPIX

Njezine su pjesme prema statistikama YouTubea u prošloj godini bile među najslušanijima u zemljama diljem regije. Naime, u samo osam mjeseci od premijere u ožujku Severinin prošlogodišnji hit “Otrove” bio je na tom glazbenom kanalu pregledan čak 55 milijuna puta. Tim rezultatom splitska pjevačica samo je nastavila nizati uspjehe na YouTube kanalu, čime je zapravo potvrdila da je našla put i do novih, mlađih generacija. Prema svemu sudeći, Severinin “Otrov” mogao bi prestići “Uno momento”, koji joj je i dalje s više od 100 milijuna pregleda najuspješnija pjesma na toj platformi.

Lijepi dočeci

- Lijepo je biti nominiran, a posebno u kategoriji za pjevačicu godine. Tijekom godina sam bila birana u toj kategoriji i lijepo je kad se uspijete iz godine u godinu razvijati, drago mi je da ste vi to prepoznali. Hvala na nominaciji. Velika mi je čast - izjavila je Severina Kojić, neupitna zvijezda regije koja je u konkurenciji za Pjevačicu godine po izboru tjednika Studio s Josipom Lisac, Ninom Badrić, Jelenom Rozgom i mladom Mijom Dimšić.

- Protekla godina prošla mi je u traženju pjesama, objavljivanjima novih singlova i izmjenjivanju energije s publikom diljem regije. Svugdje su me dočekivali kao da sam njihova. Imala sam prelijepe nastupe i odličnu pripremu za turneju koju planiram raditi ove godine. Početkom prošle godine sam otpjevala predivnu baladu “Kao”, zatim sam objavila i “Mrtav bez mene”, koju jako volim. A najveće iznenađenje, premda sam odmah znala da je čudesna, mi je suradnja s Jala Bratom, s kojim sam objavila pjesmu “Otrove”.

To je ispala najslušanija pjesma s ovih prostora na Youtubeu prošle godine, s više od 60 milijuna pregleda. Osim toga, objavila sam i singlove “Kuda za vikend” i “Hazarder” - ne krije zadovoljstvo Severina kada je pitamo kakvi su njezini dojmovi o godini iza nas. I za 2018. 45-godišnja vatrena brineta ima velike planove, koje nam je otkrila.

Novi album

- Upravo završavam novi album i moram reći da je vrlo neobičan i drugačiji. Bit će dostojan nasljednik albuma “Dobrodošao u klub”. Radim s puno odličnih glazbenika i upravo rad u studiju me najviše raduje. Očekuje me puno koncerata, kampanje za Mass, Auru… i turneja. Presretna sam zbog toga - najavila je na kraju Severina svoj 12. studijski album, prvi nakon šest godina stanke, koliko je proteklo otkako je izišao “Dobrodošao u klub”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 14:38