MODERNA BOLEST

PSIHOLOZI UPOZORAVAJU 'Selfie je mentalni poremećaj! Ti ljudi nemaju samopoštovanja'

 Twitter

Američka psihijatrijska asocijacija (APA) je na sastanku svog upravnog odbora službeno potvrdila da je "selfie", odnosno fotografiranje samog sebe, ustvari mentalni poremećaj.

- Selfie je mentalni poremećaj, a definira se kao opsesivna želja za fotografiranjem samog sebe i postavljanje istih na društvenim mrežama zbog nedostatka samopoštovanja i popunjavanja praznine u intimnom životu - kažu iz APA.

APA navodi kako postoje tri razine poremećaja. Prvi je ograničeni selfie, odnosno fotografiranje samog sebe najmanje tri puta dnevno bez objavljivanja fotografija na društvenim mrežama. Druga razina je akutni selfie, odnosno fotografiranje samog sebe najmanje tri puta dnevno objavljujući sve fotografije na društvenim mrežama. I treća razina je kronični selfie, odnosno nekontrolirano fotografiranje samog sebe uz objavljivanje fotografija na društvenim mrežama najmanje šest puta dnevno.

Stručnjaci tvrde da su najbolji lijek za poremećaj kognitivno-bihevioralne terapije, odnosno terapije za liječenje poremećaja u ponašanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 02:15