SLIJEDE NIJEMCI

Previd talijanskih sudaca pogurnuo Diega u četvrtfinale

Do spornog pogotka u 26. minuti Meksiko je bio bolja i opasnija momčad, Argentina nije uspijevala prići 16-ercu, a Messijevi koridori dobro blokirani
 Reuters

JOHANNESBURG - Argentina se očekivano domogla četvrtfinala s Nijemcima, ali uz veliku mrlju. Samo nekoliko sati nakon previda Lampardova pogotka u Bloemfonteinu, suci su u Johannesburgu priznali Tevezov gol iz zaleđa većeg od jednog metra, a s obzirom da je sporna situacija, pogreškom organizatora, prikazana na velikom ekranu, svi na stadionu postali su svjesni neregularnosti i nepravde.

Čak je i pomoćni sudac Stefano Ayroldi pozvao k sebi glavnog, Roberta Rosettija, u prvi mah činilo se da pogodak neće biti priznat, no Talijan kojeg pamtimo iz one naše nesretne utakmice s Turcima shvatio je da ne smije promijeniti svoju odluku na osnovu tv-snimke i pokazao na centar.

Meksikanci su htjeli iskočiti iz kože, Marquez je odmah grubo zaustavio Messija i dobio žuti karton, grogirani su si sami skuhali drugi pogodak. Neshvatljivo je pogriješio Osorio i Higuain se gotovo ušetao s lotom u gol. Meksiko, koji je bio bolji i opasniji 25 minuta, nakon 33 minute bio je duboko u bunaru, a Maradonini Argentinci gotovo ni krivi ni dužni držali su 2-0 i do odmora propustili povećati prednost.

Aguirre nadmudrio El Diega

Kao što rekosmo, Meksikanci su bolje započeli, Javier Aguirre je nadmudrio neiskusnog Maradonu, Messiju pripremio sendvič od Rafe Marqueza i Torrada, najbolji igrač svijeta teško je izmicao njihovoj pažnji, a prvi put kad je slobodan primio loptu na 40-ak metara od vratiju dogodila se opisana sporna situacija. Tevez se vraćao iz zaleđa u trenutku kad mu je Messi centrirao, pomoćni sudac to nije tako vidio i priznao je Apačev pogodak glavom.

Bez iskusnih Blanca i Franca, te nespremnog Vele, Aguirre je postavio 4-2-3-1 formaciju, za koju Argentinci bez Verona nisu imali rješenja, Messi se morao povlačiti po loptu čak do centra

Tevezova bombetina za 3-0

Na poluvremenu su se Meksikanci donekle sabrali, u nastavak nadmetanja ušli su osvježeni (4-3-3) i odlučni da poginu uzdignuta čela. Ali već u 52. minuti im se ukazao, ovaj put regularno, Carlitos Tevez! Opalio je bombetinu sa 22 m u rašlje, neobranjivo.

Argentinci nisu uspijevali preuzeti posjed lopte, prijetili su samo iz kontri, nije im pomogao ni ulazak Verona. Meksikanci se nisu predavali, u 71. minuti su smanjili rezultat i do kraja ogleda natjerali suparnika na nekoliko paničnih reakcija u 16-ercu, no ostalo je 3-1.

ARGENTINA - MEKSIKO 3-1

Argentina: Romero; Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze; Mascherano; M. Rodriguez (od 87. Pastore), Messi, Di Maria (od 79. J. Gutíerrez); Tevez (od 69. Veron), Higuain.

Meksiko: O. Perez; Juarez, Osorio, F. Rodriguez, Salcido; R. Marquez, Torrado; G. dos Santos, Bautista (od 46. Barrera), Guardado (od 62. Franco); J. Hernandez.

Poluvrijeme: 2-0. Sudac: Roberto Rosetti (Italija) ; pomoćnici Calcagno i Ayroldi (oba Italija). Strijelci: 1-0 Tevez (26, Messi), 2-0 Higuain (33), 3-0 Tevez (52), 3-1 J. Hernandez (71)

Žuti kartoni: R. Marquez (Meksiko)

Stadion: Soccer City, Johannesburg.

Gledatelja: 75.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:00