OGROMAN NOVAC

PREVARA NA INTERNETU Žena (66) uplatila nigerijskom prevarantu 500 tisuća dolara

 Screenshot

U slučaju da ste trebali podsjetnik da ne dajete novac nekome koga ste upoznali preko interneta evo vam ga: prošle je godine jedna žena prevarena za preko 500 tisuća američkih dolara.

Nju je prevario jedan Nigerijac kojeg je upoznala preko internetske stranice ChristianMingle.com.

Prema pisanju San Francisco Chroniclea, ovaj se varalica predstavljao kao Britanac koji radi na škotskoj naftnoj platformi. Kako piše Chronocle, on je svoju žrtvu (66) konstantno zvao na telefon u njenu kuću u San Joseu u Kaliforniji, te joj je slao poruke i cvijeće.

Poslije nekog vremena je zatražio pozajmicu za nepostojeći posao, a išao je toliko daleko da je izradio lažnu internetsku stranicu.

Žena, čije ime nije objavljeno, pristala mu je da ti novac kojeg je uplaćivala sa svog računa. Jedno je uplatila svotu u iznosu od čak 200 tisuća američkih dolara na račun u turskoj banci, a kratko nakon te uplate počela je sumnjati da je prevarena. Poslije toga je slučaj prijavila policiji koja je kontaktirala njenu banku.

Ubrzo poslije toga turska je policija uhitila suradnika prevaranta, Wisdoma Onokpitea, i to u trenutku kada je pokušao podići novac.

Identitet prevaranta još uvijek nije otkriven, iako tragovi sa Skype i e-maila vode u Nigeriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:25