NAPETA UTRKA ZA PANTOVČAK

POSLJEDNJA ANKETA UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA Milanović u minimalnoj prednosti pred Grabar-Kitarović, otkriveno kome će se prikloniti Škorini birači

 
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
 Boris Kovacev / CROPIX

Zoran Milanović još uvijek ima prednost u odnosu na Kolindu Grabar Kitarović, pokazuje posljednje istraživanje Nove TV, koje je provela agencija IPSOS.

Prema trenutačnom javnom mnijenju, u drugom krugu predsjedničkih izbora Zoran Milanović dobio bi 45 posto glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 42 posto.

U odnosu na posljednje istraživanje vidljivo je da se razlika među kandidatima smanjuje i sada se nalazi unutar statističke pogreške istraživanja. Da će izići glasati najavilo je 64 posto ispitanika, a još uvijek ima 13 posto neodlučnih, što je blagi rast u usporedbi s istraživanjem nakon prvog kruga, kada ih je bilo 10 posto.

Zoran Milanović može računati na 64 posto birača s VSS-om. U prednosti je u Zagrebu s 53 posto, Sjevernoj Hrvatskoj s 54 posto te u Primorju i Istri sa 65 posto glasova.

Birači s osnovnom školom bi u većoj mjeri glasovali za Kolindu Grabar- Kitarović, odnosno njih 49 posto. Kolinda Grabar-Kitarović pobjeđuje u Slavoniji s 54 posto, Banovini i Kordunu s 59 posto te Dalmaciji sa 60 posto glasova.

Posljednja dva tjedna velika se rasprava vodi o tome kako će na ovim izborima glasati birači Miroslava Škore. Kao što se moglo pretpostaviti, 61 posto Škorinih birača glas bi u drugom krugu dalo Kolindi Grabar- Kitarović, a tek njih 28 posto Zoranu Milanoviću dok je 11 posto još uvijek je neodlučno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 00:15