NOVIGRAD NA NOGAMA

Ponosni tata Cernogoraz na slavlju je točio šampanjac 'Giovanni': 'Nisam iznenađen, znao sam da može doći do zlata!'

Novigrad, 060812.Giovanni Cernogoraz osvojio je zlatnu medalju u finalu trapa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Njegov otac Valter u Zajednici Talijana sa drustvom slavi sinovo zlato. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

Istarski Novigrad je na nogama, a obitelj Cernogoraz presretna zbog Giovannijeva zlatnog olimpijskog odličja. Za goste popularnog ribljeg restorana “Giovanni” u Novigradu u ponedjeljak navečer vrata su bila zatvorena.

Vlasnici, obitelj Cernogoraz, imali su privatno slavlje, i to onakvo kakvo se dogodi jednom u životu, samo odabranima. Slavili su zlatnu olimpijsku medalju velikog sportaša obitelji i Novigrada, 30-godišnjeg streljača Giovannija Cernogoraza , koji je za Hrvatsku u Londonu osvojio drugo najsjajnije odličje i doslovno podigao istarski Novigrad na noge.

Cijela obitelj finale je u velikom društvu pratila u prostorijama Zajednice Talijana. Otac Valter kao da je zlato očekivao, u općoj euforiji bio je najstaloženiji.

- Nisam iznenađen, kada je ušao u finale znao sam da je do medalje maleni korak. I evo, bio sam u pravu - rekao nam je ponosni otac koji je i prenio strast prema streličarstvo na sina.

- Godinama sam se bavio tim sportom, jedan sam od osnivača streličarskog kluba Gusar u Novigradu, koji je svoju prvu olimpijsku streljanu dobio 1998. godine upravo zahvaljujući skupini nas entuzijasta i velikih zaljubljenika u taj sport. Giovanni je često bio sa mnom, a pušku je prvi put uzeo u ruke sa 13 godina, i od tada nije prestao pucati.

Treninzi su postali sve ozbiljniji, a onda su uslijedili i rezultati, sada eto i taj najveći, san svakog sportaša, olimpijsko zlato - pričao nam je otac dok su mu sa svih strana prilazili čestitari, sretni zbog Giovannijeva uspjeha, ali i činjenice da je njihov istarski gradić sada upisan na karti olimpijskih pobjednika.

Presretna je i Giovannijeva supruga Sabina te sin Leonardo, a 16-mjesečna Eva ne razumije čemu sva ta strka, ona samo jedva čeka da se tata vrati kući. Ponos ne krije niti sestra Veronika koja je rekla da je ona već proslavila kada je mlađi brat ušao u finale.

- Ovo, ovo, doživljavam kao ekstra poklon, zbog kojeg ćemo prvi put u preko pola stoljeća, koliko obitelj vodi restoran, gostima uskratiti uslugu. Večer je rezervirana za obitelj, prijatelje, susjede. Mislim da nam gosti neće zamjeriti, ovakav se uspjeh i ovakva sreća, događa samo najboljima iz cijelog svijeta, a naš je Giovanni sada u tom odabranom društvu - rekla nam je Veronika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:28