ČAROBNI ALATI

Pet trikova kojima cure frajere pretvaraju u očajna stvorenja

Kako je prekrasna crnka sjajnih očiju nježnošću pobijedila dugonogu plavušu...

ZAGREB - Cure su genijalna bića. Njihove posebnosti najbolje se vide u očima zadivljenog frajera, a to koliko su oboje ustvari prosječni, za priču o sretnoj vezi nije bitno.

Nije bajka za djecu

Istina, kada komadi izlaze van, tada pokušavaju popraviti i istaknuti samo ono što se može srediti, vanjštinu. Tako je dugonoga plavuša neku noć u Pepermintu bila sasvim super cura sve dok nije počela vrištati tijekom razgovora sa svojim frendicama, a apsolutno ju je porazila prekrasna crnka sjajnih očiju koja je, neočekivano, i najobičnije rečenice izgovarala nježnošću dostojnom šaputanjem bajke pred spavanje. A to se ne radi često i ne svima. I nije bajka za djecu.

Vjerojatno je isto i s frajerima, ali o tome ne znam ništa. No, ono što prosječni tipovi nikada ne skuže, a što se pokaže kao problem pri svakom slučajnom povjeravanju u muškom društvu, kaže da postoje trikovi na koje frajeri najčešće padaju.

Nema lijeka ni obrane

Postanu očajni, izluđeni i bespomoćni. Završe na šanku ili prekooceanskom brodu, postanu volonteri humanitarci u neistraženim prašumama ili mladoženje-s-prvom-sljedećom-koja-naiđe. Ovo su primjeri nekih od trikova koje frajeri nikada nisu pobijedili, što ne znači da ne znaju za njih. Ali, nema adekvatnog lijeka ni obrane.

1. KOMPLIMENTI

Muškarci su naivna stvorenja. U to se uvjere najmanje dvije vrste ljudi. Prvi su svi oni frajeri koji iz džentlmenskih pobuda ponesu pretovarenu vrećicu iz dućana, zamijene gumu, rastave frižider, pećnicu ili neki drugi strujni sklop o kojem realno nemaju pojma.

Razlog - postoji onih nekoliko rečenica koje nepogrešivo aktiviraju mikrosenzor za dobra djela u muškom mozgu. Nalazi se odmah do drugog, puno većeg senzora, za glupost. Na njega računa ona druga vrsta, cure skrivene iza treperavih pogleda slabe osobe koja ne moli pomoć, ali će pravim komplimentom - kako ti to dobro radiš - navesti mulca da s osmijehom zanemari emancipaciju i odglumi supermena.

2. SUZE

Drama queen - angl., sleng, kraljica drame, žena koja dramom, najčešće izmišljenom ali njoj stvarnom, živi u problemu, privlači pažnju i zahtijeva da se sve riješi onako kako njoj odgovara. Kao vrsta se razvila iz plačljivice, razmažene manipulatorice koja je prva skužila pouku iz rečenice koja se neopravdano pripisuje Shakespeareu - od ženskih suza prvo obnevide muškarci. Mačo pristup najčešće omalovažava bilo kakvu žensku emotivnost, ali neumitno nasjedne kada se pojavi frajerica koja glumeći princezu smota bitangu.

3. JAVNE TAJNE

Žene pričaju, o seksu! Čak i u “Crnom labudu” postoji scena koja prikazuje kako će detalji o intimnosti postati tema razgovora, a o kičastom “Seksu i gradu” da ni ne govorimo.

Žene pričaju. Sve o vezi, ma koliko intimno bilo, znaju najbolje prijateljice i to jednostavno nema veze s ozbiljnošću cure s kojom je frajer u vezi. Samantha postoji u svakom ženskom društvu, pa će, dakle, i Charlotte York sve priznati. Ispričat će svaki detalj. Da, i sve o seksu, njegovu trajanju, očekivanjima, uspješnosti, naravno, i razočaranjima. Stoga, ako se nakon prve raskalašenosti s novim komadom, u susretu s njenim kolegicama frajer osjeća nekako golo i izloženo, u pravu je. One znaju.

4. CIJENA CIPELA

Sve ženske cipele koštaju 300 kuna! Svaka žena idealno pronalazi rasprodaje osim ako treba pronaći rasprodaju za svog frajera. Tada rasprodaje postoje ili ne postoje, ali je jednostavno nevjerojatno koja se količina odjevnih predmeta koju kupuju cure može pronaći na rasprodajama.

Naravno, riječ je samo o priči za dečka koji nema pojma u čemu mu je komad bio jučer i je li bluza koju ona nosi uistinu stara dvije godine. Prosječan muški mozak ima zakržljali ili amputiran centar za većinu ženskih odjevnih predmeta, pa ako se ona pojavi u nečemu i pohvali kako je to jeftino kupila, to je samo mala vježba njene moći uvjeravanja.

5. PATOLOŠKA LAŽLJIVICA

Ne postoji racionalno, znanstveno ni pseudoznanstveno objašnjenje zašto neke osobe lažu u vezi, ali ako je riječ o zgodnoj curi, tada, kao i sa svakim ekstremom, frajeru nema spasa. Najgora je patnja, jednako kao i najveća glupost, pokušati uhvatiti trenutak istine u takvoj, ili pak, nakon svega, pokušati je nagovoriti da se počne koristiti istinom kao sredstvom komunikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 10:41