SVEMIRSKO ORUŽJE

OVO JOŠ NISTE VIDJELI - PIŠTOLJI OD METEORA! Izradio pištolje od komada meteora i prodaje ih za milijun dolara

 Instagram

Poznati američki proizvođač oružja Cabot Gun iz Pittsburgha izrađuje par pištolja od komada meteorita pronađenog u Africi i planira ih prodati za oko milijun dolara.

Izradili su drške za pištolje od 39 kilograma teškog meteorita te najavili da će ‘vanzemaljske’ pištolje dati na aukciju sljedeće godine, a zvat će se Big Bang Pistol Set.

Vjeruje se da je meteorit Gibeon udario u Zemlju prije oko četiri i pol milijarde godina, a sad će postati 45-kalibarski pištolj. Iskopan je oko 1830. godine u današnjoj Namibiji

‘Mislim da je pošteno reći da pištolji koje smo napravili graniče s umjetnošću. Meteor je rijedak, rjeđi od bilo kojeg metala sa Zemlje i htio sam izraditi oružje od materijala s posebnom vrijednošću. Nismo bili sigurni hoće li to uopće biti moguće, ali smo prošli kritičnu fazu i uvjereni smo da će biti posve funkcionalni pištolji’, rekao je Robert Bianchin, osnivač Cabot Guna.





Prepare to see something never attempted before in 2016.

Posted by Cabot Guns on Saturday, December 19, 2015




Tvrtka Cabot Gun inače je specijalizirana za 1911 pištolje koji su ‘izumljeni’ krajem 1800-tih godina, a koristila ih je američka vojska više od 80 godina, i to u oba svjetska rata, u Koreji i Vijetnamu, prenosi Kicker Daily News .

‘Istovremeno je romantično i fascinantno zamisliti da je ovaj meteor putovao milijardama godina po svemiru prije nego što je udario u Zemlju, a sad će postati Cabotov pištolj’, rekao je Bianchin.

Inače, sitni dijelovi meteora prodaju se na internetu za oko 50 dolara po komadu.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:38