ZAMKE ZA KRADLJIVCE

OTKRIVAJU IH NOVOM METODOM Zbog revolucionarnog sustava zaštite od krađe kriminalci svijetle u mraku

 YouTube

LONDON - Uz pomoć nove ‘SmartWater’ tehnologije, britanska policija u Brentu je uhvatila lopova koji je provalio u automobi i ukrao laptop i druge predmete.

Auto je bio zamka koju je postavila policija - u njemu su namjerno ostavljene vrijedne stvari koje bi mogle privući potencijalne lopove, a u automobilu je bila skrivena i prskalica koja je Yafeta Askalu (28) poprskala SmartWater tekućinom.

SmartWater je sustav prevencija krađa koji se temelji na tekućini bez mirisa i okusa, čiji su ostaci nevidljivi na danjem svjetlu, no pod ultraljubičastom svjetlošću počinje isijavati zelenu boju.

Supstancu je gotovo nemoguće oprati s odjeće, a na koži se zadržava i po nekoliko tjedana. Policija može svaku prskalicu napuniti malo drugačijom verzijom SmartWater tekućine, kako bi mogli razlikovati boju s više različitih lokacija.

Yafet Askala provalio je u automobil-zamku, ukrao laptop, i dobio sprej SmartWater tekućine u lice i ruke. Na sudu je porekao krivnju, no pod ultraljubičastim svjetlom istina je izašla na vidjelo - njegovo lice i ruke svijetlili su sablasnom zelenom bojom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 03:50