SEKSUALNA PREDATORICA

OSUĐENA POHOTNA PROFESORICA Zbog romanse s učenikom (17) dobila dvije godine zatvora

Dvije godine uvjetno zbog veze s učenikom starim 16 godina

Profesorica Kelly Ann-Marie Burgess (26) iz Newporta u Velikoj Britaniji osuđena je na dvije godine uvjetno jer je imala seksualne odnose s učenikom starim 16 godina.

Cijeli ovaj slučaj izašao je u javnost kada je dječak posjetio kliniku za spolne bolesti gdje je ispričao medicinskoj sestri s kim ima odnose.

Medicinska sestra mu je objasnila kako postoji protokol u takvim slučajevima te da će morati prijaviti taj odnos, nakon čega je dječak pokušao uvjeriti sestru da se ipak radi o drugoj osobi, no bez uspjeha.

Poslije toga je krenula policijska istraga nakon koje je profesorica uhićena. Tijekom pretrage njenog stana policija je pregledala njen mobitel u kojem je našla više od 12.000 razmijenjenih poruka s dječakom, među kojima je bilo i eksplicitnih fotografija.

Iako je u početku zanijekala vezu s učenikom, kasnije je priznala da su bili u vezi osam mjeseci.

- Tvrdila je kako nije bila svjesna da je riječ o nečem nezakonitom jer je po njoj on bio dovoljno star - rekao je tužitelj.

Njen branitelj izjavio je kako Burgess 'nije vamp žena,' već 'mlada, nezrela, zbunjena djevojka koja se zaljubila u pogrešnog mladića.'

Sudac Euan Ambrose osudio ju je na dvije godine uvjetno, uz obrazloženje kako je 'mislila da se nalazi u ravnopravnom odnosu, no to nije bio ravnopravan odnos - u svakom trenutku bila je učitelj, a on učenik.'

Burgess će biti registrirana kao seksualni prijestupnik, i bit će joj zabranjeno raditi sa djecom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:54