Orlando Nikši Butijeru i maestru Ivanu Repušiću

DUBROVNIK - Glumac Nikša Butijer i dirigent Ivan Repušić ovogodišnji su laureati nagrade Orlando koju za najbolja ostvarenja na Dubrovačkim ljetnim igrama umjetnicima niz godina dodjeljuje HRT.



Glavni ravnatelj Vanja Sutlić uručio im je nagrade na svečanosti upriličenoj u vrtu Vile Čingrije, gdje se nalazi dubrovački studio HTV-a. Butjer je, prema ocjeni stručnog žirija, nagradu zaslužio zbog odličnog ostvarenja uloge Kotoranina u ovogodišnjoj premijeri "Arkulin" Marina Držića i režiji Ozrena Prohića te za ulogu u gostujućoj predstavi Bobe Jelčića i Nataše Rajaković "S druge strane". Dirigent Repušić je Orlanda osvojio za nastupe s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te sa Zadarskim komornim orkestrom i solistom Stefanom Milenkovićem.



Svečanosti dodjele nagrada prethodila je konferencija za novinare na kojoj je intendant Ivica Prlender sa suradnicima iznio kratak rezime ovogodišnjih Igara. Igre su ovog ljeta u Dubrovniku okupile više od 2000 umjetnika iz tridesetak zemalja cijelog svijeta, na repertoaru su se našla 73 različita programa na 14 scenskih prostora. Izvedbe Dubrovačkih ljetnih igara posjetilo je oko 60.000 posjetitelja, a velik porast, od čak 15 posto u odnosu na lani, zabilježila je festivalska internetska stranica sa 220.092 posjeta. Točno u ponoć Dubrovačke ljetne igre su završene prigodnom ceremonijom ispred crkve Sv. Vlaha kada je s Orlandova stupa, do dogodine, skinuta zastava Libertas.    (L. Crnčević)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:04