NAJGLEDANIJI SU BILI...

Odabir najgledanijh viralnih videa u 2012. godini

Apsolutni pobjednik najgledanijih videa na internet servisu Youtube je Psy s globano poznatim hitom Gangnam style. Pogledajte listu od 10 najgledanijih videa koji su obilježili 2012. godinu.

1. Gangnam style

Ove godine najgledaniji video definitivno je bio hit 'Gangnam style' južnokorejskog glazbenika PSY-a, čiji je spot u samo šest mjeseci pregledan preko milijardu puta.

2. Kony

Joseph Kony 'zvijezda' je možda najvećeg medijskog eksperimenta, koji je užario Facebook, Twitter, YouTube i ostale društvene mreže. Polusatni film u režiji navodno neprofitne aktivističke udruge 'Invisible Children 'u samo četiri dana nakon objave na YouTubeu je skupio nevjerojatnih 43 milijuna klikova.

3. Horor u liftu: Najstrašnija skrivena kamera ikad

Video brazilske TV emisije 'Programa Silvio Santos' koji je nedavno objavljen na Internet servisu YouTube zbog iznimno bizarnog sadržaja gdje zabavna smicalica prerasta u istinski strah postigla je nevjerojatnu gledanost. Definitivno pripada u skupinu top 10 najgledanijih viralnih videa 2012.

4.Ovako genijalnu reklamu još niste vidjeli!

Sve je započelo ljudskom znatiželjom, a okončalo se na spektakularan način! Ukratko, to je reklama koju je televizijska postaja TNT Benelux objavila na YouTubeu i time stekla status jedne od najgenijalnijih reklama ikada.

5. Felix Baumgartener skočio s ruba svemia

Video snimka skoka 'iz svemira' australskog avanturiste Felixa Baumgartnera obišla je cijeli svijet. Razumljivo, s obzirom da je jedini čovjek na svijetu koji je preko 4 minute padao slobodnim 39 kilometara i oborio rekord u najvećoj brzini te ujedno probio i zvučni zid.

6. Facebook roditeljstvo

Glavni protagonist videa, otac maloljetne djevojke, odlučio je odgojne mjere prema svojoj kćeri podijeliti s cijelim svijetom i to snimivši video sebe kako je zbog nedoličnog ponašanja doslovno izrešetao računalo svoje kćeri.

7. Roditelji pojeli svojoj djeci sve slatkiše

Kao i prošlu Noć vještica poznati voditelj dječjeg programa Jimmy Kimmel ponovno je zatražio od roditelja da snime reakciju svoje djece kada im kažu da su im pojeli sve slatkiše koje su dobili za 'Halloween'. Reakcije djece su neprocjenjive, stoga ne čudi što je i ovaj video uvršten u top najgledanijih videa 2012.

8. Mladić htio impresionirati prijatelje pa skočio u zaleđeni bazen

Nedvojbeno je da su snimke tuđih padova jedne od najsmješnijih, ali isto tako gotovo uvijek graniče s najvećom, glupošću na svijetu. Tako je snimka jednog mladića iz Njemačke koji je pokušao impresionirati prijatelje skočivši u zaleđeni bazen također obišla svijetu.

9. 'I'm farming and I grow it' parodija

Parodija 'I'm farming and I grow it' definitivno je obilježila 2012. godinu. Video nije neki spektakl, ali moramo priznati da smo se nasmijali. Preko osam milijuna pregleda na YouTube-u.

10. Djevojčica udarila učitelja u međunožje

Slijedeći video dolazi iz Rusije, a snimljen je na satu engleskog jezika u jednoj osnovnoj školi. Djevojčicu koja odgovara pred pločom ismijavao je učitelj pred cijelim razredom sve dok djevojčici nije prekipjelo i udarila ga nogom u međunožje. Iako je moguće da je video nastao kao dio neke viralne kampanje, za sada prevladava mišljenje da se radi o stvarnom videu. Kako bilo, svi smo ga pogledali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:30