BITKA ZA ŽIVOT

OČAJNA MAJKA PODIGLA KAVEZ ZA SINA NARKOMANA 'Nitko mu ne želi pomoći, nemam izbora, ovako jedino može ostati živ'

 Colourbox

Očajna majka izgradila je metalni kavez kako bi svog sina, teškog ovisnika o metamfetaminu iliti kristalnom metu, održala na životu. Na potez očajnice odlučila se nakon što je nazvala sve centre za rehabilitaciju od ovisnosti o drogama u Australiji samo kako bi joj, svi do jednog, rekli da ne mogu prihvatiti njezina 17-godišnjaka.

Žena, koja živi u obalnom gradu Rockhampton u Queenslandu, potrošila je više od 3000 dolara na izgradnju kaveza u kući, koji ima metalne rešetke i prozore. Njime je željela zadržati sina tinejdžera u kući.

Nakon izgradnje kaveza, žena se konzultirala s policijom koja joj je kazala kako bi se našla u prekršaju ako bi svog sina stavila unutra. Riječ je od prisilnom oduzimanju slobode.

Nesretna majka rekla je kako ni sin nije sretan s idejom kaveza, no više od godinu dana je moli za pomoć. Kako više nema opcija u borbi protiv sinove ovisnosti odlučila je napraviti kavez.

- Znaš da će jednog dana završiti mrtav, ili teško ozlijeđen ili će on nekog teško ozlijediti. Samo pokušavam naći nekoga da nam pomogne, no nitko nam ne može pomoći. Moj sin neće dobiti prvi auto ili odlazak na fakultet, već priliku za život - kazala je majka.

Tinejdžer se okrenuo drogama nakon niza obiteljskih tragedija. Počeo je s alkoholom, potom s marihuanom da bi se na kraju 'zakačio' za kristalni met.

Žena tvrdi da joj je sin više puta pokušao samoubojstvo i upravo stoga ga odbijaju primiti u rehabilitaciju.

- Ljudi problem mog sina ne vide kao bolest jer ju je sam stvorio, no ne bi bilo tako da je imao pravu psihološku pomoć kada mu je bilo potrebno, na početku - kazala je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:54