SLOVENAC U KNEŽEVINI

NOVI PROBLEMI ZA KOVAČA Monaco želi kupiti Samira Handanoviča, Danijel Subašić seli na klupu?

Subašić u svakom slučaju ostaje u Monacu, kao prvi ili drugi vratar - pokazat će sljedeći dani

Mladi Portugalac Leonardo Jardim, koji će 1. kolovoza napuniti 40 godina, novi je trener Monaca i čovjek koji bi mogao ozbiljno utjecati na budućnost “broja 1” hrvatske reprezentacije. Danijel Subašić prvi je čuvar mreže kluba iz Kneževine, jednog od najatraktivnijih na tržištu. Stipe Pletikosa je golman Vatrenih, no kad bi se oprostio, Subašić bi izbio u prvi plan. Nakon odlične sezone, koja je jasno dokazala napredak, hrvatska javnost spremna je negdašnjem vrataru Zadra i Hajduka povjeriti odgovornu ulogu. Međutim pitanje je kakav će status imati kod novog trenera, hoće li u Monacu i dalje braniti ili bi odlaskom Pletikose Niko Kovač mogao upasti u probleme.

Zašto? Monaco je potpisao ugovor s Victorom Valdesom, golmanom koji je osvojio sve moguće s Barcelonom. No Valdes je zbog teške ozljede još u fazi oporavka i Subašić bi sigurno na startu sezone zadržao jedinicu, a nastavi li kako je branio u minulom prvenstvu, morao bi se Katalonac dobro pomučiti da mu je otme. Međutim, mediji zadnjih dana naveliko pišu da bi u Monaco vrlo lako mogao doći Slovenac Samir Handanovič. Inter je zainteresiran da ga proda, za tih 20-25 milijuna eura mogao bi kupiti pojačanja, a golmana ionako u Italiji ima. Njegov bi angažman Subašića gurnuo u drugi plan.

- U Monacu su prezadovoljni Subašićem, bio je po ocjenama jedan od najboljih vratara u ligi prošle sezone i vjerujem da će i dalje imati prostora u klubu - kaže Marko Naletilić, FIFA agent koji zastupa i Pletikosu i Subašića.

- Monaco je superatraktivan, više mu se nude golmani nego što ih traži jer malotko ovog časa ima takav entuzijazam, odnosno spremnost za potrošnju kao Dmitrij Ribolovljev, predsjednik kluba iz Monte Carla. Bez obzira na Valdesa, i ako dođe netko drugi, Subašić bi ostao broj 1. Samo u slučaju da angažiraju takvo ime kao što je Handanovič on bi bio u prednosti - konstatirao je Naletilić.

Dakle, Subašić u svakom slučaju ostaje u Monacu, kao prvi ili drugi vratar - pokazat će sljedeći dani ili tjedni. To nije svejedno za hrvatsku reprezentaciju, iako bi određenu minutažu imao. Jasno je da nam treba golman u top formi. Iako, Argentinac Sergio Romero, koji je njemu bio rezerva, uredno brani na Svjetskom prvenstvu i to dobro. Romero se vraća u Sampdoriju, koja ga je posudila Monacu.

A Pletikosa? Karijeru nastavlja sigurno, postoje upiti pa je moguće čak i da Rostov zamijeni zapadnom Europom, premda mu je u Rusiji jako dobro. I kapetan je kluba koji je osvojio Kup. A što se tiče Vatrenih, njegovo se očitovanje tek čeka. Prvo će, pretpostavljamo, razgovarati s izbornikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 13:15