NEĆETE VJEROVATI

NOVI MISTERIJ U ROSWELLU 'Ne sjećam se ničega, probudio sam se u njivi okružen magarcima'

Policija na mjestu nesreće nije pronašla nikoga. Vozač se javio tek sljedeće jutro...
 AFP

Misteriozni nestanak vozača čiji se automobil prevrnuo u prometnoj nesreći ponovno je stavio mjestašce Roswell u Novom Meksiku pod lupu svjetskih medija.

Naime, kada su policija, Hitna i vatrogasci stigli na mjesto nesreće pronaši su prazan automobil prevrnut na krov u blizini Roswella, ali ni traga putnicima ili vozaču. Tek sedam sati kasnije vozač je nazvao službu 911 te ih obavijestio da se s prijateljem probudio okružen magarcima.

Kasnije je priznao policiji da su on i njegov suvozač noć ranije pili alkohol u kafiću Way Out West. Što se događalo nakon toga, ne sjećaju se ni vozač ni njegov suputnik. Obojica su zadobili lakše ozljede.

Šef policije Emanuel Gutierrez potvrdio je da su dvojica muškaraca bili u automobilu koji se prevrnuo na krov usred noći, te da nisu zatekli nikoga na mjestu nesreće.

- Vozač tvrdi da se probudio u njivi okružen magarcima, rekao je Gutierrez.

Grad s 50 tisuća stanovnika u svijetu je poznat po tome što se ondje prije 65 godina navodno srušila svemirska letjelica i njezina izvanzemaljska posada, koje je navodno sakrila američka vlada. Vlasti su potom pokušale predstaviti pronalazak sumnjive olupine kao ostatke meteorološkog balona.

Najviše je sumnji izazvao službeni izvještaj lokalne vojne baze u kojem se isprva spominjalo da je nakon pada pronađen leteći tanjur.

Kako bi pokušali zaustaviti priče o vanzemaljcima u Roswellu američko je ratno zrakoplovstvo 1997. godine objavilo izvještaj od 231 stranice nazvan "Slučaj zatvoren: Konačni izvještaj o padu u Roswellu" u kojem je stajalo da su navodna izvanzemaljska tijela, o kojima su pričali očevici, ustvari bila antropomorfne lutke za testiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:56