NATAŠA JANJIĆ

NOMINIRANA ZA ULOGU SLIJEPE ŽENE U FILMU 'GORAN' Dobre su ženske uloge rijetkost u našem filmu, priče se i dalje najviše kroje oko muških junaka

 Tom Dubravec / CROPIX

Za izvrsnu ulogu u filmu “Goran” Nataša Janjić našla se u konkurenciji za nagradu Zlatni Studio za najbolju glumicu, a i sam film nominiran je u kategoriji najboljeg igranog filma.

Netipičan naslov

- Nominacije su svima laskave, a nagrade me i dalje vesele, pogotovo ova koju dodjeljuje publika. U konačnici je publika ta za koju stvaramo i nakon što te struka nagradi dobrom kritikom, lijepo je i kad te publika prepozna. ‘Goran’ je netipični hrvatski film koji sam radila sa svojim omiljenim redateljem Nevijom Marasovićem.

Uloga slijepe žene bila mi je izazovna, na neki način drugačija od svega dosad, snimana u nestvarnom, snijegom okovanom Gorskom kotaru na koji imam samo lijepe uspomene. Doživljavam i dalje pozitivne reakcije publike na film, što je znak da i dalje ima uspješan život i gledanost - objašnjava glumica.

U konkurenciji se, kaže, našla sa samim ženama zmajevima, divnim glumicama koje cijeni i voli.

- Nagradu će baš svaka zaslužiti, kako god se odvilo glasanje. Dobre ženske uloge, nažalost, još su rijetkost u hrvatskom filmu, priče se i dalje najviše kroje oko muških junaka, a mišljenja sam da imamo upravo sjajne i moćne glumice i da je prava šteta da ih ne gledamo češće i više - smatra Nataša.

Prošla je godina za glumicu bila u znaku brojnih poslovnih projekata.

Gavellina ‘Koreja’

- Neke stvari tek trebaju izaći u ovoj godini, kao što su filmovi ‘Aleksi’ i ‘General’. Dobila sam i međunarodnu glumačku nagradu na kazališnom festivalu Bez prevoda u Užicama za ulogu Marijane u ‘Pričama iz Bečke šume’ kazališta Gavella koju sam radila godinu prije.

Ako me pitate što osobno smatram uspješnim ostvarenjima, koja su me profesionalno obogatila, izdvojila bih upravo film ‘Goran’, kao i predstavu ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ Paola Magellija u Gavelli, nominiranu za Zlatni Studio za najbolju predstavu - naglašava.

S redateljem Marasovićem nastavila je suradnju.

- Uskoro bi trebao izaći Nevijev novi film ‘Comic sans’ u kojem imam jednu malu ulogu. Riječ je o ulozi bivše djevojke glavnog junaka kojeg igra Janko Popović Volarić i koja izokreće njegovu priču u suludom smjeru. Scenarij je bio sjajan i potpuno otkačen i jedva čekam vidjeti ga na velikom platnu.

Njegov talent je neupitan, a silno volim taj njegov humor i uvrnutost koje tako divno iskoristi u svakom svom filmu. Ima odličan nos za odabir glumaca, a upravo te suspregnute glumačke izvedbe su i snažan element u filmu ‘Goran’ - kaže.

Uz postojeće predstave, na proljeće bi Nataša prvi put trebala zaigrati u mjuziklu i tom se iskustvu posebno veseli, a do tada je očekuje i dodjela Zlatnog Studija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 03:49